|
 

40è aplec Caramellaire - 23 d'abril de 2017

Diumenge, 23 d'abril de 2017 a les 09:00

El proper diumenge 23 d'abril tindrà lloc el 40è Aplec Caramellaire, que començarà a les 9 amb la xocolatada, a 2/4 d'11 del matí amb el tomb caramellaire i culminarà amb l'actuació de les colles a la plaça Major a partir de 2/4 de 12.

Enguany serà la sisena edició del nou format del certamen caramellaire que fa 40 que se celebra el diumenge després de Pasqua al nostre poble. L’any 1977 va néixer com a concurs de colles de caramelles es va transformar anys després en trobada caramellaire i finalment reconvertit en aplec per adaptar-se als nous temps i trobar-li un encaix adient amb el tarannà de les colles. 

L’aplec convida expressament un nombre limitat de colles.  En ser poques es posa més relleu en la seva presència, amb la qual cosa la participació és més activa. Tot fent el Tomb caramellaire les colles convidades canten una caramella en diversos punts del nucli antic (pl. de l’Ajuntament, c. de Sant Roc, davant del Casal Núria, davant de can Sunyer i pl. de l'Església). A l'escenari de la plaça Major cada colla interpreta 5 o 6 peces. 

Per tal de facilitar el desplaçament de les colles, l'organització es fa càrrec del 50% del cost de l'autocar. El punt culminant de la festa és el dinar de germanor que s'ofereix gratuïtament a tots els cantaires. En aquest dinar també hi poden participar els acompanyants que disposen d'un tiquet a preu de cost. 

Colles participants en el 40è Aplec Caramellaire de Sant Julià de Vilatorta 

Coral Cants i Rialles Sant Julià de Vilatorta 

Coral la Vinya de Sants Barcelona 

Societat Coral la Cuitora La Llacuna 

Societat Cora la Lira Sant Cugat del Vallès 

Cor Josep Anselm Clavé Catalunya Nord 

Caramelles del Roser Sant Julià de Vilatorta 

Programa del 40è Aplec Caramellaire 

De 9 a 10 matí a la plaça de l’Ajuntament: Arribada de les colles de caramelles. Esmorzar amb xocolatada coca i vi dolç. 

A 2/4 d’11 matí: Tomb caramellaire pels carrers del poble: c. Sant Roc, av. Balmes, c. Albereda, c. Núria, c. Església, c. Rector Roca, c. del Pont i pl. Major. Les Caramelles del Roser obriran el seguici amb el cant dels Goigs del Roser. Als llocs indicats les colles convidades cantaran una caramella. 

A 2/4 de 12 matí, a la plaça Major: Actuació de les colles participants 

A les 2 migdia al pavelló municipal: Dinar de germanor. Tot seguit sobretaula i comiat amb el Cant dels Adéus.

Quant costa?

Gratuït

Informació relacionada

Pàgines/seccions

Cultura
Última actualització 20.04.2017 | 13:48

Agenda