Amb la celebració de Sant Julià arriben de nou Els Bojos del bisturí

Dimarts, 6 de gener de 2015 a les 08:13

Aquest proper cap de setmana Sant Julià celebra de nou la festa del seu patró i ha preparat tota una sèrie d’activitats: l'exposició "Eines de l'ofici de pagès", l'Ofici solemne, sardanes i... teatre! I és que també arriba la reposició de l’obra Els Bojos del Bisturí.

ACTES PER LA CELEBRACIÓ DE SANT JULIÀ, PATRÓ DE LA PARRÒQUIA

L'exposició "Eines de l'ofici de pagès", que forma part dels actes de Celebració de Sant Julià, es podrà visitar el dissabte dia 10 de gener de les 5 a les 8 de la tarda i el diumenge dia 11 de 12 a 2 del migdia i de 5 a 8 de la tarda a l'Aula de Cultura. L'exposició algutina peces de diferents procedències, princpalment de la casa de can Pauleta de Sant Julià.

El diumenge dia 11 de gener, dins els actes de la celebració de Sant Julià, a les 12 del migdia a l'església parroquial, tindrà lloc l'ofici solemne amb el cant de l'ofici en llatí del compositor Ramon Victori.

El diumenge 11 de gener a partir de les 5 de la tarda, al pavelló esportiu municipal, hi haurà una audició de sardanes, inclosa dins els actes de la Celebració de Sant Julià, amb la cobla Jovenívola de Sabadell.

I dissabte 10 a les 21.30 i diumenge 11 a les 19.00 tornen "Els bojos del bisturí" al Saló Catalunya!

 

LA REPOSICIÓ DE L'OBRA "ELS BOJOS DEL BISTURÍ"

El dissabte 10 de gener a 2/4 de 10 de la nit i el diumenge 11 de gener a les 7 de la tarda, al Saló Catalunya, Vilatorta Teatre arriba al final de la gira que ha fet amb els Bojos del Bisturí a Osona i l’Alt Empordà. L’obra es va estrenar amb un gran èxit de públic, coincidint amb la Festa Major de Sant Julià de Vilatorta i s’ha pogut veure a Sant Hipòlit de Voltregà, a Taradell, a Santa Eulàlia de Riuprimer, a l’espai ETC de Vic i a l’Estartit. Els que encara no l’han pogut veure tenen l’oportunitat d’assistir a una de les últimes dues representacions que tindran lloc aquest proper cap de setmana. Preu de l'entrada: 5 €.

 

Com diu Lluís Badosa, director de Vilatorta Teatre:

"La comèdia, Els bojos del bisturí, és una hilarant creació d’en Ray Cooney, que una vegada més ens vol fer passar una estona divertida. Una obra de les més complicades de l’autor, (va ser traduïda i versionada, per l’Anna Font) amb dotze actors treballant a l’hora, sis dones i sis homes, que dins un hospital en uns dies molt especials ( pels volts de Nadal), tot de cop se’l hi comencen a precipitar les coses. Metges, infermeres i pacients i família tota, en unes dates tant assenyalades es comencen a embolicar en un trepidant rosari de mals entesos, mentides, encobriments i enganys, deguts a uns fets ocorreguts divuit anys i nou mesos abans.Com totes les comèdies el que pretén és fer passar una divertida estona al públic sense cap mena de missatge subliminal, l’espectador sempre protegit per un sentiment de superioritat moral davant les trapelleries d’uns metges en problemes. D’aquesta manera anirem descobrint un teatre dintre un altre teatre, com unes divertides i esbojarrades nines russes, sense cap pretensió intel•lectual. Esperem que el riure sempre alliberador també ens alliberi l’esperit de aquesta època tant convulsa, a on el magistral autor a sabut una vegada més em els seus canvis de ritma, sorpreses, efectes, crear una peça ben estructurada de una gran inventiva i de un diàleg molt agut i ocurrent, mofant-se de l’ordre i dels valors social imperants en tot moment, fen servir un heroic immoral i ridícul protagonista,(per tant còmic) nomes per fer riure, i emocionar-nos cap a un “happy end”. "

 

Darrera actualització: 13.01.2015 | 19:42