Aquest cap de setmana arriba la 7a Fira del Tupí

Dimecres, 27 de maig de 2015 a les 20:21

El Mag Lari, gran amant i col·leccionista de ceràmica, serà el president d'honor de la 7a Fira del Tupí, esdeveniment que ens permet donar a conèixer una tradició centenària que forma part de les arrels del nostre poble. No hi falteu!

La inauguració de la 7a edició de la fira del Tupí, que enguany es farà els dies 30 i 31 de maig, anirà a càrrec de l’alcalde de Sant Julià de Vilatorta Joan Carles Rodríguez i el Secretari d'Empresa i Competititivitat de la Generalitat de Catalunya, el senyor Pere Torres. 

Com en cada edició, s'ha fet una acurada selecció d’expositors, tots artesans de la terrissa i la ceràmica. En aquests moments ja tenim inscrits una trentena d'expositors, vuit dels quals participen per primera vegada a la Fira del Tupí, procedents de Catalunya, de França i de Polònia  que oferiran al públic moltes novetats, sempre amb productes de qualitat. En aquesta edició també comptarem amb la presència d’un ceramista de Villafranca de los Caballeros (Toledo), el reconegut Gregorio Peño, que ens mostrarà les seves obres, la seva peculiar manera de treballar amb el torn i ens oferirà una conferència. La fira es completarà amb els estands de les entitats del poble i dels comerços del municipi que ja han fet la seva inscripció. 

Paral·lelament a la fira hi haurà un ampli ventall d’activitats complementàries com ara conferències i projeccions entorn a la ceràmica i a la terrissa, taller de rakú, a càrrec d'una ceramista japonesa i una holandesa residents a Barcelona, demostració del torn a càrrec dels artesans que participen activament a la fira i les activitats habituals que han tingut una gran acollida i bona participació del públic i visitants.  Enguany,a més dels tallers de ceràmica gratuïts, on podeu confeccionar la vostra pròpia peça de ceràmica que us emportareu de record, en aquesta edició també podreu personalitzar la vostra rajola que us enviarem a casa un cop cuita. Els tallers es faran, com cada any, a la plaça de l'Ajuntament, el dissabte 30 i el diumenge 31 de maig, de 11 a 14 h i de 16 a 20 h.

I com a activitats complementàries cal destacar que des de l’estand de promoció turística de Sant Julià de Vilatorta, que es tornarà a fer conjuntament amb Osona Turisme, s’oferirà als visitants la possibilitat d'apuntar-se a dues de les rutes guiades que es poden fer al nostre municipi: La del Modernisme-Noucentisme i la de l'antic Camp d'aviació. Per un preu simbòlic de 3€, i els nens fins a 12 anys gratuït. 

Els visitants podran gaudir d’aquestes rutes amb un guia que els donarà explicacions detallades dels llocs que visitaran. No ens oblidem tampoc del públic infantil que aquest any comptarà amb un espai familiar "Som petits!" on hi trobarem jocs, construccions de diferents textures per als més petits, una piscina de boles, un petit supermercat, un espai de disfresses i una estructura de 30 m2, on podran baixar per tobogans, passar per diferents túnels... Aquest espai estarà degudament delimitat i hi haurà una entrada i una sortida on en tot moment controlaran qui entra i qui en surt. L’espai respon a la necessitat de molts pares, amb nens petits menors de 10 anys, de poder visitar i comprar tranquil·lament per la Fira. Doncs aquest any ho podran fer mentre els seus fills estan vigilats i es diverteixen. L’horari serà el dissabte i diumenge de 11 a les 14 hores i de les 16 a les 19 hores.

Una de les activitats que més interès ha despertat en totes les edicions és el concurs “Memorial Joan Capdevila”. En aquesta edició es repetirà el mateix format que l’any passat, el projecte Innovació més Tradició (I+T), dedicat en aquesta ocasió a l’àmbit de la farmàcia i herbes medicinals. Els guanyadors d’aquesta edició la ceramista Eva López Miguel i la dissenyadora de producte i art Petra Hiebler ens presentaran l’obra que han emprès de forma conjunta i interdisciplinària. Ofici i creativitat es fusionaran per crear unes formes noves. L’exposició del procés d’elaboració -esbossos, fotografies, filmació etc.- i el resultat de les peces finals s’inaugurarà el dissabte dia 30 a partir de les 12 del migdia a l’Aula de Cultura. En aquest mateix acte es farà el lliurament de la dotació econòmica. 

Un dels plats forts de la fira és “El Mos del TupÍ”, aquest aparador gastronòmic que ofereixen els restaurants del nostre municipi.En la franja horària del migdia, a partir de 3/4 d'1, podreu tornar a tastar “El Mos del Tupí”, tapes cuinades amb terrissa i elaborades pels nostres restauradors de Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons que ofereixen durant la Fira. 

Per tenir un poble engalanat i lluït durant la fira es torna a demanar la col·laboració de tots els veïns perquè decorin i embelleixin façanes, balcons, jardins i aparadors amb motius o peces de terrissa. Es convida a tots els vilatortins i vilatortines a participar activament de totes les activitats.

 

 

Darrera actualització: 28.05.2015 | 12:48