La Setmana de la Ciència torna a triomfar a Sant Julià de Vilatorta

Dimecres, 25 de novembre de 2015 a les 08:14

La Setmana de la Ciència s’ha tornat a celebrar a Sant Julià de Vilatorta i, una vegada més, l’edició d’enguany corresponent al 2015 ha estat un nou èxit. Per quart any, Meteovilatorta ha organitzat unes jornades relacionades amb la ciència i la participació dels assistents també ha estat molt positiva en totes les activitats que s’han dut a terme.

Durant l’edició d’enguany, celebrada entre el 14 i el 22 de novembre, s’han fet un munt d’activitats de divulgació científica amb jornades de portes obertes, exposicions, conferències, jocs i tallers científics. Un any més, Meteovilatorta, en coordinació amb l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta i Viu el Parc, han estat els organitzadors de la Setmana de la Ciència al nostre poble, que recordem que és una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació amb altres actes que també se celebren per tot Catalunya. 

Els actes van començar el dissabte 14 amb la inauguració de l’Espai Meteovilatorta i una exposició sobre la història de la meteorologia, al centre ubicat al parc de les Set Fonts. L’acte va comptar amb l’assistència de l’alcalde Joan Carles Rodríguez, que va inaugurar oficialment l’Espai Meteovilatorta i altres autoritats. A més, també es va comptar amb la presència del meteoròleg Alfred Rodríguez Picó que posteriorment va oferir la conferència “Temps i salut”, al pavelló municipal. 

 Una setmana més tard, les activitats van continuar durant el cap de setmana amb els tallers específics programats per a la Setmana de la Ciència. El dissabte 21 es van desenvolupar els tallers “La Caixeta dels Lumière”, on els nens podien aprendre els secrets del cinema, la creació d'ombres xineses, la construcció d'aparells òptics i la creació d'audiovisuals, i el taller de controladors casolans experimentant amb la conductivitat, a càrrec de l’equip de Codeclubcat. 

El diumenge 22 es va fer el taller “De peus al riu”, on grans i petits van descobrir i investigar els petits animals que viuen al torrent de Sant Julià. En aquesta activitat es van agafar mostres de macro invertebrats aquàtics per observar-los i identificar-los. També es va fer una prova per comprovar l’estat de salut de la riera.

Meteovilatorta, el centre meteorològic en actiu més antic de Catalunya (1897) i un referent al nostre país, continua d’aquesta manera treballant per divulgar la ciència en general ja que ha estat molt present i rellevant a la nostra població gràcies a la figura del padre Manuel Cazador, fundador del nostre observatori històric i un científic reconegut de principis i mitjans del segle XX.

Darrera actualització: 26.11.2015 | 08:57