Les millors coques de Catalunya es van decidir des de Sant Julià de Vilatorta

Dimecres, 15 de juny de 2016 a les 08:36

La final del concurs es va fer a la plaça Major de Sant Julià de Vilatorta amb l'emissió en directe de "la Tribu" el magazín de les tardes de Catalunya Ràdio. Durant tota la tarda un ambient festiu, amb la plaça plena de gom a gom, va acabar amb la proclamació de les millors coques de Catalunya i el tast de totes les coques que van participar al concurs. 

 "La tribu de Catalunya Ràdio", amb Xavi Rosiñol, i el diari "ARA" ja van trobar les millors coques de Catalunya. El concurs, que va començar a finals de març, va acabar amb un programa especial des de Sant Julià de Vilatorta, on es van fer tota mena d'activitats en directe. Sens dubte, la més important va ser el tast de les coques que van participar al concurs. 

Aquesta ha estat la primera vegada que Catalunya ha triat les millors coques de forn i de pastisseria, les guanyadores han rebut un títol que podran exhibir a partir d'aquesta revetlla de Sant Joan i durant tot un any. 

El concurs va atorgar quatre premis: 

Premi popular a la millor coca salada: Coca de verdures Fleca pastisseria Can Companyó Sils (la Selva) 

Premi popular a la millor coca dolça: Coca de sucre i xocolata Pastisseria la Lyonesa Arenys de Munt (el Maresme) 

Premi del jurat a la millor coca salada: Coca de pop fresc amb ous de guatlla Forn Dit i fet Tàrrega (l'Urgell) 

Premi del jurat a la millor coca dolça: Coca de forner Forn i Pastisseria Prat Mollet del Vallès (el Vallès Oriental) 

Durant la votació es va poder triar entre un centenar de propostes, seleccionades entre les més de 400 que es van presentar al concurs. La votació del jurat es va fer durant l'emissió de "La Tribu de Catalunya Ràdio". Aquest jurat va ser presidit pel xef Nandu Jubany i també hi han pres part el gastrònom Pep Palau, el pastisser Oriol Balaguer i Salvador Franquesa, propietari del forn Franquesa de Perafita, Núria Coll, Núria PIcas i Pep Sala. Durant el programa també hi van haver les actuacions musicals d'Els Catarres i Bonobos, la intervenció dels geganters de Sant Julià de Vilatorta i els caramellaires del Roser. 

"La tribu de Catalunya Ràdio", que presenta Xavi Rosiñol, s'emet de dilluns a divendres de 16.00 a 19.00 a Catalunya Ràdio.

Darrera actualització: 16.06.2016 | 10:30