Suite Vilatorta, un retaule del passat.

Dimarts, 26 de juliol de 2016 a les 17:22

L'espectacle multidisciplinar entorn de les obres del nucli històric i de ca l'Anglada va convertir-se en l'acte més singular de la festa major.

El tret de sortida de "Suite Vilatorta", un retaule del passat com a acte de "vernissatge" de les obres de remodelació del nucli històric i ca l'Anglada va ser un videomapatge de fotografies antigues de Sant Julià projectades a la façana d'aquest edifici tan singular de la plaça major. Posteriorment uns personatges van repassar la nostra història. El primer, el bisbe Guillem de Balsareny, que al segle XI va consagrar la petita capella preromànica que ha estat l'origen de l'església actual. També hi van ser Elisenda de Bellpuig, en Tomàs de plaça, el mestre d'obres Miquel Pallàs i en Manuel Anglada, el mestre cirugià que a principis del segle XX va residir a la casa que porta el seu nom. L'edifici de ca l'Anglada ja està refet de dalt a baix i a curt termini acollirà el punt d'informació, el punt jove i l'espai dedicat a les Caramelles del Roser. 

La música, a càrrec del grup de cambra osonenc Wikitrio Ensemble, va ser l'altre gran protagonista de Suite Vilatorta, ja que cada personatge va comptar amb una selecció de peces musicals adients al seu temps. Entre l'actuació d'en Tomàs de plaça i en Miquel Pallàs, tres composicions autòctones: el ballet de Sant Julià, la Ratolinesa i Som vilatortins. L'espectacle va acabar amb focs d'artifici. La inauguració oficial del nucli històric i ca l'Anglada està prevista per la tardor.

Darrera actualització: 26.07.2016 | 19:04