El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya desestima totes les reclamacions sobre la Font d'en Titus

Dissabte, 1 d'octubre de 2016 a les 06:02

En la sentència, el tribunal afirma que l’Ajuntament de Calldetenes no podia urbanitzar el sector i que per tant no pot reclamar-ne compensacions econòmiques. La sentència, que podeu llegir íntegrament en aquesta notícia, és una oportunitat perquè els dos ajuntaments tanquin definitivament el conflicte.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat totes les reclamacions que l’Ajuntament de Calldetenes havia plantejat en el recurs contenciós-administratiu 2/2002, que durant tots aquests anys havia acumulat altres recursos judicials que havia presentat el mateix ajuntament.

La sentència afirma que no es poden demanar compensacions econòmiques pel sector de la Font d’en Titus i Font d’en Pep, i menys si es planteja com una reclamació de responsabilitat patrimonial “perquè no existeix cap dany antijurídic” que la justifiqui.

Però la sentència va més enllà, i afirma que les quantitats reclamades per les obres d’urbanització de la Font d’en Titus són conseqüència d’un acord de l’Ajuntament de Calldetenes “anul•lat per contrari a l’ordenament jurídic per la sentència del Tribunal Suprem (TS) el 16 de desembre de 2004” i que per tant qualsevol despesa derivada d’aquella actuació “va tenir la seva causa en una actuació il•lícita de la pròpia entitat reclamant” cosa que impedeix “qualsevol apreciació de responsabilitat”.

L’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta creu que la sentència tanca la porta a què prosperin futurs recursos judicials que l’Ajuntament de Calldetenes pogués plantejar en un futur. I demana que el dictamen judicial serveixi per tancar aquest conflicte d’una manera definitiva.

Podeu llegir la sentència aquí

Darrera actualització: 06.10.2016 | 12:53