L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta participa a l'acte de suport del món local a la manifestació 'Volem acollir' de la campanya 'Casa nostra, casa vostra'

Dimecres, 15 de febrer de 2017 a les 13:23

El dimecres, 15 de febrer, a les 11 hores, a la platja de la Barceloneta (davant del monòlit memorial ‘Som i serem Ciutat d’Acollida), la tinent d'alcalde i regidora d'Educació i Voluntariat, Cristina Suñen Vilamala va assistir a l’acte de suport del món local a la manifestació ‘Volem acollir’, de la campanya ‘Casa nostra, casa vostra’, on també hi van assistir un gran nombre d' alcaldes, regidors i representants de les entitats locals de Catalunya.

L’acte va ser impulsat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i pretenia ser una crida a la manifestació que ha organitzat l’entitat pel proper dissabte 18 als carrers de Barcelona. Varen inttervenir en l'acte, a més de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; l’alcalde de Sabadell, Juli Fernández; l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, i l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa.  

El Comptador Memorial 'Som i serem Ciutat Refugi' de Barcelona, situat a la Platja de la Barceloneta,va ser l’escenari on alcaldes i alcaldesses de Catalunya van fer una crida a la participació ciutadana a la manifestació “Volem Acollir” del 18 de febrer a les 16h a Plaça Urquinaona de Barcelona. La presidenta del Fons Català de Cooperació, Meritxell Budó, va destacar la gran feina i tasca realitzada pel món local català per coordinar accions d'ajuda als refugiats al territori, però també per posar a punt tots els equipaments i tràmits per poder acollir quan es pugui fer. Els alcaldes i alcaldesses presents a l'acte van reivindicar el paper del món local en l'acollida i van criticar que l'estat espanyol no hagi fet res per donar compliment al compromís d'acollir persones refugiades. També es va posar èmfasi en la necessitat que ciutadans, entitats socials i ajuntaments vagin coordinats per ser més eficients. L'acte es va fer al costat del Comptador Memorial 'Som i Serem Ciutat Refugi, que recorda dia a dia el nombre de víctimes de refugiats. Aquest 2017 ja són més de 250 persones i el 2016 en van ser 5.000.

Darrera actualització: 16.02.2017 | 13:22