Es retiren dos ruscos d'abelles al carrer Jesús

Dimarts, 4 d'abril de 2017 a les 14:19

Les abelles han fet ruscos a ca l'Anglada i a la teulada d' una casa veïna del carrer Jesús. Ja fa temps que en aquests llocs s'hi ha detectat la presència d'abelles que amb l'esclat de la prrimavera estan en plena activitat i es converteixen en un gran perill.

La retirada l'ha feta una empresa especialitzada en apicultura que ha necessitat l'ajuda d'una grua per accedir a les teulades i garantir la seguretat dels insectes. Sota les teules de la casa del carrer Jesús una colònia de 80.000 abelles han arribat a fer un gran rusc ple de mel. 

L'abella de la mel és una espècie protegida, autòctona de la fauna catalana, declarada espècie d'interès especial per la Generalitat de Catalunya mitjançant el decret 110/2003 i, per tant, compta amb un marc jurídic de protecció. L'acció de l'abella de la mel en el paisatge i l'estructura dels ecosistemes és bàsica, ja que moltes espècies i formacions vegetals no podrien existir sense la seva presència. Per tant, és també una espècie cabdal en el manteniment de la biodiversitat i l'agricultura a Catalunya: possibilita l'existència dels vegetals i, al seu torn, dels animals.

Darrera actualització: 06.04.2017 | 19:55