|
 

L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta rep el segell Infoparticipa

Diumenge, 16 d'abril de 2017 a les 09:21

El dimecres 19 d'abril, l'alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez Casadevall, va recollir la distinció "Segell Infoparticipa" en una cerimònia celebrada a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona on s’ha guardonat entre reconeixements, mencions i segells la feina d’un total de 93 Ajuntaments, 5 Consells Comarcals i 3 Diputacions. El guardó certifica la qualitat, imparcialitat i transparència de la pàgina web www.vilatorta.cat

L’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta ha revalidat el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, que atorga pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. En un context de més exigència, l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta millora la puntuació obtinguda el 2015 amb una puntuació del 96%. 

En aquesta ocasió, per atorgar el segell han tingut en compte aspectes qualitatius com ara que la informació estigui organitzada de manera fàcilment accessible i comprensible i que es faciliti una consulta àgil i ràpida. Només validen els indicadors si la informació està totalment actualitzada, és vigent i té un fàcil accés, el que vol dir, que l’espai on apareix estigui ben nombrat i direccionat correctament. 

L'Ajuntament rep aquest reconeixement conscient de que ha de continuar treballant en la transparència i en el govern obert, per una millora continua.

Aquest segell de qualitat es basa en els resultats de l'avaluació de la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure que millori la seva transparència i qualitat. Avaluen les pàgines dels ajuntaments a partir de preguntes bàsiques en dos grans blocs: la transparència en la corporació i la informació per a la participació. En concret, s’analitza si la informació publicada facilita que qualsevol ciutadà o ciutadana tingui coneixement sobre qui són els representats polítics del municipi, com es gestionen els recursos col•lectius i quines formes de participació posen al seu abast, i més enllà d’això, es valora que la informació sigui fàcilment localitzable. Els resultats es publiquen, georeferenciats, al Mapa Infoparticipa www.mapainfoparticipa.com

Informació relacionada

Pàgines/seccions

Òrgans de govern i comissions
Última actualització 20.04.2017 | 11:17