Taller i exposició d'Ikebana

Dimecres, 10 de maig de 2017 a les 14:05

Novament el col·lectiu Terra de Tupinots organitza un taller d’ikebana obert al públic, prèvia inscripció gratuïta i l’exposició de les obres que es realitzin. Les inscripcions són limitades i es poden fer a l’Estanc de Sant Julià fins el divendres dia 12.

El taller -i posterior exposició-, es farà a l’Aula de Cultura de Sant Julià de Vilatorta el cap de setmana del 13 i 14 de maig i anirà a càrrec de la sensei -mestra d’ikebana- Anna Sabaté.

 L’Anna defineix així aquest art:

 “L’iIkebana és una forma d’art floral japonès, que permet crear a través de les flors. Cada composició ens tramet un missatge que s’anirà descobrint a través del temps. 

Cal donar temps al temps, amb l’estudi i la pràctica constant. La poncella ens parla de futur, una fulla seca del passat, el fruit de cirerer d’arboç de la tardor, la rosa ens parla de l’elegància i fortalesa… El bambú ens recorda que hem de ser flexibles, però també forts com els seus nusos. 

Cada ikebana que fem serà irrepetible, perquè les circumstàncies del moment, i compartir amb la natura aquell breu moment de veure la flor no es marceix, Els japonesos varen entendre que en la natura es reflectia l’equilibri de la vida. Els agrada seure sota els cireres florits, per tal d’admirar la seva bellesa i compartir amb la natura aquell breu moment que la flor no es marceix, sinó que el vent l’esbarria”. 

Dissabte, a les 11 del matí, les persones inscrites participaran en una sessió informativa on es parlarà dels preparatius i es repartirà el dossier informatiu i, si volen, ja poden portar les eines i el material que faran servir en el taller de la tarda: tisores de podar o de cuina, flors amb tija, branques llargues (ginesta, joncs, bambú, etc.). 

A 2/4 de 5 de la tarda del mateix dissabte es farà el taller d’Ikebana. Un cop a Acabada aquesta activitat els ikebana quedaran exposat a la mateixa Aula de Cultura. L’Exposició romandrà oberta fins a les 8 del vespre i l’endemà diumenge d’11 a 2 del migdia i de 5 a 8 de la tarda. 

Aquesta és la la segona experiència que Sant Julià de Vilatorta s’acosta al Japó en aquests últims anys. El mes d’octubre de 2014 es van fer unes jornades dedicades a l’ikebana en les quals també hi va participar l’Anna Sabaté i la sensei Rosa M. Vila d’Abadal. Durant aquestes jornades, que comptaren amb la presencia com a convidats d’honor el cònsol general del Japó Hiroyuki Makiuchi i la seva esposa, es va fer una conferencia, un audiovisual, un taller, l’exposició dels ikebanes realitzats pels alumnes i una exposició de pintura sobre temàtica ikebana a càrrec de l’artista M. Dolors Villadelprat. En aquella ocasió, més d’una trentena d’alumnes tingueren l’oportunitat de fer el seu propi ikebana.

Darrera actualització: 11.05.2017 | 14:02