Roda de premsa de la 9a edició de la Fira del Tupí

Dimecres, 17 de maig de 2017 a les 11:56

Avui ha tingut lloc la roda de premsa de la 9a edició de la Fira del Tupí que es celebrarà aquest cap de setmana, 27 i 28 de maig,  un certamen que s'ha consolidat com a referent del sector de la terrissa i la ceràmica. Es portarà terme al centre històric del municipi, de les 10 del matí a dos quarts de 9 del vespre. La fira té per objectiu preservar la centenària tradició del municipi en el món de la terrissa i ceràmica, fomentar aquest treball artesanal i donar-lo a conèixer mitjançant un entorn on conviuen perfectament la tradició i la innovació.

Tant l'alcalde, com el regidor de turisme i la directora artística de la Fira han destacat la implicació de l'Ajuntament per promocionar l'artesania i l'aposta per una Fira de rigor i qualitat que respòn a criteris d'innovació que es fusionen amb la recuperació de la terrissa tradicional, típica de Sant Julià de Vilatorta. 

La Fira del Tupí continua apostant pel projecte I+T, on l’ofici i la creativitat es fusionen per crear noves formes que connecten amb la societat actual. Enguany, dedicat a l’àmbit de les rajoles es continua amb el mateix format que l'anterior edició: un concurs obert. Els guanyadors d’aquesta edició han estat la ceramista Núria Nofrarias i l'arquitecte Antoni Fonseca, que presentaran l’obra i el seu procés d’elaboració en una exposició a l’Aula de Cultura. 

La inauguració oficial de la fira es farà el dissabte a les 11 del matí, davant de l’Ajuntament, i anirà a càrrec de l’alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez; i el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget. Finalitzarà els parlaments en David Olivares, actor i humorista de Polònia, que enguany ha estat escollit president d’honor de la fira. La comitiva es traslladarà posteriorment a l’Aula de Cultura, on inaugurarà l’exposició del projecte I+T. La Fira del Tupí. 

El programa, a més dels tradicionals expositors, tots ells artesans de la terrissa i la ceràmica. també inclou diverses activitats complementàries per a tots els públics: projeccions, tallers, demostracions d’ofici, exposicions,  concurs d'instagram, una trobada d’autocaravanes, conferències... Entre les propostes, cal destacar la quarta edició del concurs “La cuina vilatortina de cassola”, aquest any dedicat al "Capipota". La fira continua reservant un espai per al “Mos del Tupí”, on els restauradors locals serviran productes gastronòmics amb un vincle comú, la cuina amb terrissa.

Per més informació podeu consultar el dossier de premsa

Darrera actualització: 25.05.2017 | 08:15