|
 

Tècnics d'APFutura inicien els treballs per desplegar fibra òptica al municipi

Dimecres, 12 de juliol de 2017 a les 09:35

Com ja anunciàvem anteriorment, l’Ajuntament de Sant Julià va aprovar a APFutura, operador de telecomunicacions que ofereix serveis de fibra òptica, el pla de desplegament de fibra òptica al nostre municipi. La setmana que ve l'empresa iniciarà els treballs de desplegament de fibra òptica pel nucli de Sant Julià. L'Ajuntament fa un avís als propietaris d'edificacions perquè coneguin en quines condicions es farà el desplegament en cas que la seva façana estigui afectada.

  • En els sectors del municipi on hi hagi canalitzacions, l’empresa desplegarà fibra òptica mitjancant xarxa soterrada. En els trams i/o sector del municipi on no hi hagi canalitzacions soterrades, que són la majoria, l’Ajuntament admetrà el desplegament aeri.
  • En les vies amb edificacions a línia de carrer —per exemple el carrer de la Mercè— el cablejat passarà per la façana o, si es donés el cas, per l’espai habilitat que a l’edificació hi pogués haver. L’empresa s’ha compromès a seguir preferiblement el traçat de les altres línies de telecomunicacions preexistents.
  • On no hi hagi edificacions a línia de carrer (com, per exemple, l’avinguda Puig i Cunyer), el desplegament podrà ser aeri, però no podrà envair en cap cas el sòl privat ni el sòl públic que no estigui destinat a vials. Tampoc es podrà ocupar l’espai aeri (dret de vol) dels mateixos.

L’Ajuntament considera prioritari que la població compti amb aquest nou servei, imprescindible perquè les llars puguin gaudir d’accés a Internet d’alta velocitat, de televisió a la carta, de còpies de seguretat d’alta capacitat al núvol, de fotografies i videos d’alta resolució en línia. Per això recorda a tota la ciutadania que, en ser un servei d’utilitat pública, no es pot negar el pas per façana si es compleixen les condicions abans esmentades, que són conforme al pla de desplegament aprovat per l’Ajuntament.

APFutura ha comunicat a l’Ajuntament que vol executar el desplegament quan abans millor, i que la seva intenció és començar a donar servei la propera tardor.

Última actualització 13.07.2017 | 14:04