|
 

L'Ajuntament ofereix ajudes al transport públic pels majors de 65 anys i pels discapacitats

Dissabte, 5 d'agost de 2017 a les 14:50

Amb la voluntat de fomentar la mobilitat de les persones grans i de les persones amb discapacitat, l’Ajuntament vol promoure l’accés al transport públic amb descomptes a la T-10 per viatjar fins a Vic. L’Ajuntament ha aprovat bonificar, pels majors de 65 anys i per les persones que tinguin reconeguda una discapacitat superior al 33%, la targeta T-10 d’una zona. Si té un cost 9,95 € pel públic general, ara ja es pot recollir a l’Ajuntament per un cost de 5 € pels qui formin part d’aquests col·lectius.

Cada persona podrà recollir com a màxim dues T-10 bonificades cada mes. L’Ajuntament anunciarà aquestes ajudes en una campanya de difusió on també informarà de les bonificacions al transport públic que ofereix l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i que han arribat al nostre poble des que hem passat a integrar-nos a les tarifes de l’ATM. Per adquirir-les heu de desplaçar-vos a Vic, a l’Estació d’autobusos, C/ de Pare Gallissà, 4 (Sagalés). Tel. 938 892 577. 

Les bonificacions més destacades són aquestes:

• T-Mes bonificada per a persones en situació d’atur: les persones en situació d’atur que, en cas de percebre alguna ajuda, sigui inferior al salari mínim interprofessional (que l’any 2017 està fixat en 707,60 €) poden adquirir una T-Mes de mes d’una zona al preu d’una T-10 d’una zona. Cal que portin un certificat del Servei d’Ocupació de Catalunya, dels serveis socials de l’Ajuntament o del Servicio de Empleo Público Estatal (SEPE). Si el certificat del SOC detalla que els desplaçaments per recerca de feina s’han de fer en altres zones diferents del domicilihan de ser lluny, es pot arribar a adquirir una T-Mes de 6 zones pel mateix preu. 

• T-16: permet als menors de 16 anys fer un nombre il·limitat de viatges per tota la zona del seu domicili. En el nostre cas és la zona 6, que inclou les poblacions de Vic, Manlleu Roda... Poden ser titulars d'aquesta targeta tots els nens i les nenes dels 4 anys fins al 31 de desembre de l'any en què compleixen els 16 anys. La targeta T-16 té un cost d'emissió i gestió de 35 €, que l'usuari paga en el moment de la primera emissió. La renovació de la targeta es realitzarà sense cost i de manera automàtica fins al 31 de desembre de l'any en què compleixin els 16 anys. 

• T-Jove: títol personal i intransferible per a joves menors de 25 anys amb un nombre il·limitat de viatges integrats en 90 dies consecutius a les zones delimitades per la primera validació, en tots els modes de transport, segons les zones per les quals es transiti (com a màxim, es paguen 6 zones). Ha d'anar acompanyat d'un document oficial acreditatiu i en vigor del seu titular. 

• També hi ha bonificacions per famílies nombroses i famílies monoparentals. Consulteu la relació completa de targetes i bonificacions per utilitzar el transport públic al web: www.atm.cat

Última actualització 09.08.2017 | 08:20