Un jutjat de primera instància condemna a pagar 650.000 € a Sant Julià per la Font d'en Titus

Divendres, 3 de novembre de 2017 a les 09:04

En una sentència del passat 8 de setembre, el jutjat contenciós-administratiu número 14 de Barcelona va condemnar Sant Julià a pagar una quantitat de 652.695,20 euros a Calldetenes, més interessos de demora (que s'enfilen a uns 100.000 euros), per la urbanització de la Font d'en Titus. L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta no creu que la sentència s’acabi fent efectiva, perquè es basa en un informe rebutjat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Ara fa un any el TSJC —jeràrquicament per sobre els jutjats de primera instància— va desestimar totes les reclamacions que l’Ajuntament de Calldetenes havia plantejat en el recurs contenciós-administratiu 2/2002. La sentència afirmava que no es podien demanar compensacions econòmiques pel sector de la Font d’en Titus i Font d’en Pep.

De fet el TSJC considerava inacceptable que Calldetenes pogués rebre diners en concepte d’urbanització de la Font d’en Titus, ja que les quantitats reclamades eren conseqüència d’un acord de l’Ajuntament de Calldetenes “anul•lat per contrari a l’ordenament jurídic per la sentència del Tribunal Suprem (TS) el 16 de desembre de 2004”, segons el TSJC.

Per tot això, davant aquesta sentència adversa, l'alcalde de Sant Julià de Vilatorta es mostrava “tranquil”, ja que el TSJC ja va desestimar les pretensions de Calldetenes i no hi ha cap dada nova des d'aleshores.

El Ple de l’Ajuntament de Sant Julià del passat 25 de setembre ja va acordar interposar recurs d’apel•lació a la sentència, recurs que precisament haurà de resoldre el TSJC.

Darrera actualització: 21.11.2019 | 13:59