Rut Casas, una vilatortina de 16 anys, campiona d'escalada en categoria absoluta

Dimarts, 31 d'octubre de 2017 a les 08:47

Acaba de revalidar el campionat de Catalunya d'escalada en bloc en categoria absoluta amb tan sols 16 anys., després de ser campiona d'Espanya juvenil.

Nascuda a Sant Julià de Vilatorta, la Rut compagina l'esport amb els estudis de Batxillerat. Malauradament, una lesió li ha impedit participar en el campionat d'Espanya, disputat el cap de setmana del 21 i 22 d'octubre a Barcelona, a les instal·lacions de Climbat La Foixarda. El pròxim repte de Rut Casas és competir en uns Jocs Olímpics. 

Rut Casas ja coneix amb 16 anys el que és ser campiona en l'esport que més li agrada: l'escalada. El 7 d'octubre s'ha celebrat el Campionat de Catalunya d'Escalada en Bloc, disputat a Tortosa, amb un total de 70 escaladors. I la Rut ha revalidat un títol que ja va aconseguir la temporada passada a l'Hospitalet de Llobregat. Això, en categoria absoluta. Uns títols que se sumen als campionats d'Espanya que va conquerir en categoria juvenil; el primer, amb tan sols 13 anys. La jove escaladora del Grup Excursionista Manlleu també va pujar al podi de la primera prova de la Copa d'Espanya, disputada a Madrid el 30 de setembre, on va quedar segona. Però una inoportuna lesió l'ha apartat de la recta final de la competició. El seu ídol és un escalador de Manlleu Ramón Julián conegut com a Ramonet. Tota una llegenda d'aquest esport, amb dos campionats del món, tres europeus i una Copa Mundial d'Escalada.

Darrera actualització: 31.10.2017 | 08:51