Ja teniu el vostre contenidor gran de gespa?

Dijous, 14 de desembre de 2017 a les 07:48

Ho sabies que amb el sistema Porta a Porta cada dia que toca orgànica pots treure restes de jardí? Per fer-ho has de demanar a l'Ajuntament els contenidors de restes vegetals i de jardineria. Pots escollir entre dues mides: 120 L i 240 L. Cal reservar-los passant per les oficines de l'Ajuntament a omplir una sol·licitud i dipositar una fiança de 20 €. I alerta! No hi pot haver brancada!

Cada dia que toqui orgànica pots treure el cubell gran de jardineria, i no cal que facis servir el petit. A dins d'aquest cubell gran hi pots posar l'orgànica domèstica, que anirà dins d'una bossa compostable, i també hi pots posar restes d'herba tallada, fulles, etc. El Servei de Recollida te'l buidarà cada nit que toqui orgànica. 

En aquests cubells no hi pots posar restes de jardí que ocupin molt volum, com branques o troncs. Aquestes restes de més volum les recollirem a part, com fins ara, el primer dilluns de cada mes, durant tot l'any. 

El diumenge 19 de novembre va començar a Sant Julià de Vilatorta un nou sistema de recollida de deixalles: el sistema porta a porta 

Aquest nou sistema consistirà a deixar les deixalles, prèviament seleccionades a casa, davant del portal del vostre domicili, segons un calendari establert. 

Aquest sistema permetrà la recuperació de molts materials que fins ara es llencen a l’abocador: estem segurs que entre tots podem arribar al 80% de selecció de residus, molt superior a l’actual, que és del 52%. 

Aquest canvi en la recollida de les deixalles serà un benefici molt important per al medi ambient i per al nostre municipi. Però necessitem la col·laboració de tothom! 

Si no vau poder recollir els cubells podeu passar per les oficines de l'Ajuntament.

Darrera actualització: 14.12.2017 | 13:11