Retirada d'un niu de vespa asiàtica a Sant Julià de Vilatorta

Dilluns, 4 de desembre de 2017 a les 08:06

El dimarts 28 de novembre es va retirar un niu de vespa asiàtica que es va trobar al poble. 

Estava situat dalt la capçada d'un cedre, d'uns 20 metres d'alçada. El rusc feia uns 50 centímetres de diàmetre i per retirar-lo va ser necessària la presència d'una empresa especialitzada i va ser necessària la intervenció amb una grúa. El cost de l'actuació ha estat d'uns 600 euros per l'Ajuntament de Sant Julià. 

El perill rau en què quan surtin les vespes reines, que en aquesta època solen estar enterrades sota terra, hi ha la possibilitat que creïn noves colònies. 

La vespa asiàtica o velutina és una espècie invasora depredadora d'abelles comunes. La vespa es posa davant del niu de les abelles (a les caixes), i no deixa tornar els insectes que tornen amb mel. Les agafen al vol, les maten i s'emporten el cos per alimentar les seves larves de vespa asiàtica. Això provoca que les abelles deixin de sortir del niu i, per tant, es van menjant les reserves de mel i de pol·len que tenen dins de l'arna. Arriba un punt, però, que es queden sense reserves, És llavors, quan la vespa entra i acaba d'exterminar tota la caixa.

Darrera actualització: 12.12.2017 | 13:29