Membrado recupera el tron del Ral·li Esprint Sant Julià després d'una lluita aferrissada amb Orriols

Dilluns, 26 de febrer de 2018 a les 08:28

La 21a edició del Ral·li Esprint Sant Julìà no ha decebut a ningú. Com s’esperava, s’ha viscut un emocionant frec a frec entre Membrado i Orriols, que s’ha acabat decantant pel primer per només 5,3 segons. El tercer convidat al podi ha estat un inesperat Lluc Rubio.

 

La prova presentava enguany un traçat renovat, amb els dos trams nous: la Collada del Vilar, entre Taradell i Viladrau; i Casamiquela, a l’antiga carretera d’Olost, una zona on els pilots han patit de valent, especialment a la primera passada, ja que estava molt bruta a causa de la neu que havia caigut el dia anterior. Avui, en canvi, ha estat un dia totalment assolellat, que ha facilitat l’afluència massiva de públic als dos trams.

Els cotxes han hagut de fer tres passades a cadascun dels dos trams. El ral·li constava d’un total de 223,05 quilòmetres, dels quals 47,5 han estat cronometrats.

Membrado (Ford Fiesta ST VR5), amb el seu inseparable Jordi Vilamala de copilot, s’ha emportat quatre dels sis trams disputats. Orriols (Skoda Fabia VR5), amb Lluís Pujolar al seu costat, ha guanyat els altres dos. Les distàncies entre els dos campions ha estat sempre molt petites i el ral·li no s’ha decidit fins al final.

Membrado es retroba així amb la victòria al Ral·li Esprint Sant Julià, que l’any passat va aconseguir Orriols. El pilot d’Olost es consolida d’aquesta manera com el gran dominador de la prova en els últims anys, amb quatre victòries des de 2013.

Membrado es mostrava exultant a meta: “Tot ha anat molt bé, hem sortit a atacar des d’un principi, tot i que hi havia algun tram de Casamiquela molt complicat per la potassa que havien tirat per les glaçades”. El pilot d’Olost ha tingut paraules de reconeixement pel seu gran rival: “L’Albert ha corregut molt i ha estat un ral·li molt disputat”. També per al nou recorregut de la prova, que li ha agradat molt: “Casamiquela el coneixem molt bé i la Roca, fent la baixada al revés, és espectacular”.

Orriols també estava satisfet i ho veu com un bon assaig de cara al campionat català que començarà en breu: “Anem agafant ritme i això és l’important”. El vigatà lamenta el primer bucle, on Membrado els ha tret una petita avantatge que ja no han pogut recuperar. “En un primer moment no hem encertat amb els reglatges i marxava la roda del davant”, es queixa.

Un podi d’infart

El tercer lloc també ha viscut un duel apassionant. Lluc Rubio-Ivan Cano (Porsche 911 GT3) han arravatat el podi a Marià Parés-Jordi Forcada en l’últim tram, a qui només han tret 8 dècimes de segon. Com a convidat de pedra, a 12,1 segons, Josep M. Martínez i Luka Larrosa, que han ocupat la tercera posició durant els tres primers trams del ral·li.

“Ha estat fantàstic! No es esperàvem el podi, veníem a gaudir i ens ha sortit un ral·li rodó”, deia Rubio en finalitzar la cursa. El pilot ha destacat la duresa de la prova, amb carreteres glaçades i trams de “molt de braços”.

L'Escuderia Osona s'ha emportat el premi d'escuderies, amb tres equips molt ben classificats: Membrado, Orriols i Dani Balasch-Jordi Barrabés, que han acabat en sisena posició.

El Ral·li Esprint Sant Julià ha comptat amb la participació de 56 equips: 45 en la categoria de velocitat, i 11 en la de regularitat. Els vencedors de la regularitat han estat: Jordi Pitarch-Marta Pujadas (VW Golf GTI 1,8 MK2), a la classe RSS; i José Luis Moreno-Isidre Noguera (Seat 1430), a la RS.

Darrera actualització: 05.03.2018 | 09:01