Èxit de la tertúlia per celebrar el dia internacional de la dona a Sant Julià

Divendres, 9 de març de 2018 a les 10:49

El dijous 8 de març l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta va organitzar el primer dels dos actes previstos per celebrar el dia internacional de la dona. L'acte va consistir en una tertúlia reservada exclusivament a les dones del municipi. Cinc dones amb trajectòries notables tant al municipi com a nivell personal van explicar la seva experiència vital. En total hi varen assistir una quarantena de dones.

Es varen generar diferents debats a l'entorn del paper de la dona a la societat, a la família i com a individu. Les dones participants van ser: Conxita Morell (primera dona regidora de l'Ajuntament de Sant Julià), Montse Piqué (regidora d'urbanisme i serveis), Pura Pérez (exjutgessa de Pau), Cristina Birosta (mare de 4 fills i professora de la llar d'infants), Carme Cuiné (mare de tres filles i empresària) i Meritxell Vilamala (periodista i encarregada de moderar el col·loqui). 

Aprofitant l'acte, des de la Regidoria de Joventut i Igualtat de l'Ajuntament es va informar a les dones assistents que al llarg de l'any s'elaboraria un protocol d'assetjament sexual en l'espai públic per tal d'implementar-lo en un futur al municipi. 

L'acte va finalitzar amb un pica-pica i amb l'entrega de rams a les cinc dones que varen participar activament en la tertúlia. L'ambient de la trobada va ser molt proper i càlid i totes les dones assistents van valorar l'acte com a molt positiu. 

El dissabte 10 de març es va realitzar el segon acte previst per la celebració del dia de la dona que consistí en una obra de teatre amb la companyia Averlasailas, amb l'obra "FM/AM", Freqüències modulades vs. Agressions masclistes. Aquest teatre és especial, doncs es basa en la metodologia del teatre de l'oprimit, en què el públic passa a ser part activa de l'espectacle amb la intenció de crear debat i reflexionar sobre el tema que s'hi presentarà. L'obra es va poder veure al Saló Catalunya a 2/4 de 7 de la tarda i l'entrada era gratuïta.

Darrera actualització: 15.03.2018 | 12:33