|
 

La Fira del Tupí a Sant Julià de Vilatorta celebra la desena edició amb els espectacles al carrer i les activitats participatives com a novetat

Dijous, 17 de maig de 2018 a les 14:01

El dimecres 16 de maig al matí s'ha fet la roda de premsa de presentació de la 10a edició de la Fira del Tupí. L’alcalde, Joan Carles Rodríguez ha destacat que “celebrem la desena edició potenciant que la fira no sigui només per mirar oficis o parades, sinó també per gaudir dels espectacles. Volem que la Fira del Tupí sigui no només per contemplar, sinó per participar, tastar, gaudir...Portem la ceràmica i la terrissa més enllà amb espectacles exclusius de diverses companyies que s’estrenaran durant la Fira”. 

Els espectacles piroteatrals amb ceràmica, un concert participatiu amb testos o un mural de ceràmica on deixar la petjada són algunes de les novetats. El Mos del Tupí, la mostra gastronòmica de cuina local feta en terrissa, aposta per un nou format amb menú degustació.

El dissabte 26 i del diumenge 27 Sant Julià acollirà milers de visitants en una edició centrada en activitats participatives i en espectacles al carrer molt innovadors en què intervé la terrissa. 

El periodista Xavier Graset, el president d’honor d’aquesta edició, inaugurarà oficialment la fira el dissabte 26 amb la tradicional Tupinada (el trencament d’un tupí gegant) a la plaça de l'Ajuntament. 

Durant dos dies, Sant Julià acollirà actuacions com l’espectacle ambulant ‘”La pluja, l’aigua, la terra i el fang” de la companyia teatral Artristras que evocarà els elements clàssics de les quatre formes conegudes de la matèria (aigua, terra, aire i foc). Els elements es presentaran en forma de pluges de colors que, juntament amb l’aire, convertiran la terra en fang. Un altra de les novetats és que per primera vegada la fira s’allarga fins a la nit. El dissabte a la nit la companyia Fanglina i el ceramista Sergi Pahissa seran els encarregats de l’espectacle piroteatral nocturn “Ikebana of fire”, una performance amb barreja de música, forns de fantasia i foc. 

L’equip tècnic de la fira ha destacat les activitats innovadores participatives com “Testos”, un concert participatiu on es crearan peces de música entre els que hi vulguin participar amb testos com a instruments. En el capítol d’activitats col·laboratives, també es podrà realitzar una rajola personalitzada que s’integrarà en un mural gegant a la plaça de l’Ajuntament per construir el logotip d’aquesta edició.

La fira comptarà amb el tradicional Mos del Tupí, la mostra gastronòmica de cuina local amb terrissa. Aquest any es podran comprar menús complets. En l’àmbit gastronòmic també es farà el Concurs de cuina vilatortina de cassola. 

En les activitats culturals, destaca la presentació del llibre “El Bol del gres” del ceramista Eugeni Penalva , la projecció del documental “Terra, Ignis i mar de fang” sobre la ceràmica de Miquel Barceló i el concurs de pintura ràpida. Durant els dos dies de fira es podran fer rutes guiades per la població i gaudir dels tallers de demostració dels oficis de ceramista i terrisser.

Informació relacionada

Pàgines/seccions

Fira del Tupí
Última actualització 18.05.2018 | 09:01