Sant Julià tindrà una via verda entre el nucli urbà i la urbanització del Puig

Dimecres, 18 de juliol de 2018 a les 08:18

La Diputació de Barcelona ha presentat un pla de reestructuració de la carretera BV-5202 que connecta Sant Julià de Vilatorta amb Vilalleons. La diputació de Barcelona ja ha lliurat el projecte perquè crear un itinerari per a vianants i ciclistes segregat de la calçada i generar nous recorreguts i espais.

Es calcula que les obres tindran un termini d'execució d'uns 7 mesos amb un pressupost total d'1.276.000 milions d'euros. Les obres inclouran tres àmbits d'actuació. El primer serà el tram més recte, entre l'avinguda Montserrat i l'accés a la urbanització a través del carrer Puig. S'hi construirà un itinerari per a vianants i bicicletes paral·lel a la carretera, sense modificar l'amplada d'aquesta. 

El segon es farà al sector entre l'accés a la urbanització i el carrer de la Quintana, on es continuarà la via del costat sud. També s'hi construirà una rotonda i es separaran els carrils de circulació a través d'una mitjana central amb arbres. 

Pel tercer es preveu una reestructuració completa del segment entre el carrer de la Quintana i el punt de derivació de la BV-5202, a l'alçada del PK 1,230. La via, que ara és una carretera de doble sentit de circulació, passarà a ser un itinerari exclusiu per a vianants i ciclistes. i tot el trànsit a motor es desviarà per dins el polígon. 

A la imatge podeu veure el mapa dels treballs que s'han de realitzar al barri del Puig. Foto: Diputació de Barcelona

Darrera actualització: 24.07.2018 | 12:03