Restitució de l'escultura de Sant Josep a Ca l'Anglada

Dijous, 21 de març de 2019 a les 14:00

Aquest diumenge 24 de març, a tres quarts d'1 del migdia, es farà l'acte referent a la restitució de l'estàtua de Sant Josep.

Des d'aquesta setmana i coincidint amb el passat dia 19 de març, dia de Sant Josep, està instal·lada a la façana de Ca l'Anglada l'estàtua de Sant Josep amb el nen Jesús.

Es tracta d'una estàtua de pedra de poc més d'un metre que s'ha col·locat a la fornícula que hi ha a una de les cantonades on, fins aquesta setmana, no hi havia cap figura pel fet que durant la guerra civil es van treure moltes imatges religioses dels carrers per por que fossin destruïdes.

Les dimensions, la similitud entre l'escultura i una figura que apareix en diverses fotografies antigues del municipi, la coincidència de la mida exterior de peanya de la fornícula i el peu de l'escultura o la datació aproximada d'entre el segle XIX i principi del segle XX, entre d'altres aspectes, fan que no sigui agosarat afirmar que es tracta de l'escultura que antigament hi havia a la fornícula de Ca l'Anglada.

D'aquesta manera, retorna una figura amb una curiosa història plena de casualitats que s'exposarà el diumenge vinent durant l'acte i en el qual us animem a assistir i participar. 

Darrera actualització: 21.03.2019 | 16:00