Sant Julià de Vilatorta, un dels ajuntaments més transparents de la comarca

Dimecres, 6 de març de 2019 a les 00:00

El municipi de Sant Julià de Vilatorta rebrà el segell Infoparticipa per tercer any consecutiu. El segell, elaborat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona, premia aquells ajuntaments que es caracteritzen per una major transparència, bona comunicació i foment de la participació ciutadana. L’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta ha obtingut un resultat del 98,08% d’indicadors validats pels organitzadors d’Infoparticipa. I, respecte a Osona, només ha estat superat per les poblacions de Manlleu, Vic i Sant Hipòlit de Voltregà.

En la sisena edició dels guardons Infoparticipa corresponents a l'any 2018, el Consell Certificador ha acordat concedir el segel Infoparticipa a 98 ajuntaments, i la menció a 4, essent un total de 102 dels 947 municipis del territori. Així mateix, ha concedit també el segell a 4 Consells comarcals i la menció a un dels 42 així com concedir el guardó a 3 de les 4 Diputacions. 

En aquesta edició, l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta  ha obtingut una puntuació del 98%.

Els guardons Infoparticipa valoren 52 indicadors per fomentar la transparència i la qualitat de la informació que donen les administracions locals. Estan organitzats pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB.

Aquest segell de qualitat es basa en els resultats de l'avaluació de la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure que millori la seva transparència i qualitat. Avaluen les pàgines dels ajuntaments a partir de preguntes bàsiques en dos grans blocs: la transparència en la corporació i la informació per a la participació. En concret, s’analitza si la informació publicada facilita que qualsevol ciutadà o ciutadana tingui coneixement sobre qui són els representats polítics del municipi, com es gestionen els recursos col•lectius i quines formes de participació posen al seu abast, i més enllà d’això, es valora que la informació sigui fàcilment localitzable. Els resultats es publiquen, georeferenciats, al Mapa Infoparticipa www.mapainfoparticipa.com

L'equip de govern considera aquest reconeixement un estímul per tal de continuar treballant en la transparència i en el govern obert, per una millora continua.

Darrera actualització: 07.03.2019 | 15:59