Obres als patis del carrer de l'Era de Vilalleons

Diumenge, 7 de gener de 2018 a les 08:27

Aquesta tardor passada es van iniciar les obres d’urbanització del pla de millora urbana número 5 de Vilalleons en dos àmbits diferents. A la parcel·la de més de 700 m2 destinada a equipaments i a aparcament, situada a l’inici de la carretera de Puig-l’agulla, s’ha fet un canvi d’emplaçament i ampliació de l’espai de jocs infantils i mobiliari urbà, també s’ha plantat i sembrat nou arbrat amb espècies autòctones i sembrat gespa de praderia. El terreny s’ha compactat amb una base de sauló i s’han senyalitzat les places d’estacionament amb uns separadors de vorada de formigó. Una nova barana de fusta delimita tot el conjunt.

L’altra ha estat la construcció d’un muret a la banda de llevant del carrer, per assegurar els patis de darrera els habitatgesfranja de terreny posterior de la filera d’habitatges.També s’hi ha instal·lat un tancament de divisió entre els patis. Aquesta obra ha permès regularitzar el marge que hi havia al carrer de l’Era i la construcció de la vorera corresponent. Les obres, realitzades per l’empresa la Cinglera, han estat promogudes pels mateixos veïns. Ambdues actuacions s’inclouen en un sol projecte, que han tingut un cost global de 59.934,93 euros, més les despeses de gestió. L’Ajuntament i els veïns han assumit el cost de les obres segons la superfície de cada propietat, que en el cas del municipi ha estat d’un hi ha participat econòmicament amb un 63,12%. L’Ajuntament  ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 16.195,37 euros per fer front a la seva part.

L’actuació, que ha procurat ser molt respectuosa amb l’entorn, és fruit d’una llarga reivindicació del veïnat, que es remunta a l’any 2003.

Darrera actualització: 08.01.2018 | 09:32