Torna la Marxa dels Vigatans a la plaça de Vic

Divendres, 10 de setembre de 2021 de 21.30 h a 23.00 h

Sota el lema "La lluita continua" Vic celebrarà, el proper 10 de setembre, a 2/4 de 10 del vespre, a la plaça Major, la Marxa dels Vigatans. A causa de la situació sanitària actual, provocada per la covid-19, per assistir de públic a la Marxa dels Vigatans d’enguany, s’ha de reservar entrada.

Després de la suspensió de l’any passat a causa de la situació sanitària, la Plaça Major de Vic tornarà a ser l’escenari principal de la Marxa. 

La Marxa dels Vigatans commemorarà una edició més els fets del 1714 i reivindicarà la necessitat de recuperar les llibertats nacionals. Aquest any el lema de la Marxa serà “La lluita continua” i farà un repàs cronològic dels fets més destacats entre el 1705 i el 2021. La Marxa també posarà especial atenció a totes les persones represaliades i a totes les víctimes dels danys colaterals de la repressió viscuda. A més a més, es destacaran els 50 anys que aquest 2021 celebra Òmnium Osona.

La situació sanitària actual, provocada per la Covid-19, obliga a adaptar el format de la Marxa. Des de l’organització ja s’hi està treballant així com també amb el compliment de totes les mesures corresponents per poder dur a terme una Marxa dels Vigatans presencial.

La Marxa dels Vigatans també es podrà seguir en directe a través d’un programa especial que emetrà EL9TV.

Dies abans, en el context dels actes de la Marxa, el dia 6, es farà un homenatge a Mercè Generó, gerent d'Osonament, per la seva tasca al capdavant de l'entitat, a favor de la cultura, la llengua, el país i la cohesió social. Generó fa gairebé 40 anys que treballa per un model d'atenció integral de salut mental i addiccions a la comarca d'Osona.

Reserva la teva entrada

Degut a la situació sanitària actual, provocada per la Covid-19, per assistir de públic a la Marxa dels Vigatans d’enguany, s’ha de reservar entrada. Cal omplir aquest formulari

RESERVA LA TEVA ENTRADA CLICANT AQUÍ

S’haurà d’omplir un formulari per a cada persona i facilitar les dades requerides. L’entrada no tindrà cap cost. Un cop validat el registre rebreu un correu amb informació pràctica i les instruccions per accedir al recinte el dia 10. 

Concurs fotogràfic

InstaOsona, la comunitat d’instagramers a la comarca d’Osona, i Òmnium Cultural Osona impulsen un any més un concurs d’Instagram coincidint amb la Marxa dels Vigatans. 

Es premiarà la millor foto de la Marxa dels Vigatans 2021 publicada a Instagram. Només s’admetran fotos publicades entre el 10 i el 12 de setembre, ambdós inclosos, i les imatges han d’estar relacionades amb la Marxa dels Vigatans. 

Per participar cal seguir els perfils d’@instaosona i @omniumosona a Instagram i etiquetar les imatges amb els hashtags #marxavigatans21 i #instaosona.

+informació i bases a instaosona.wordpress.com

Quin cost té:

Gratuït

Adreça:

Plaça de Vic

Darrera actualització: 09.09.2021 | 14:56