Afectació de coronavirus al municipi el maig de 2020 segons el Consultori Local

Dijous, 4 de juny de 2020 a les 10:00

Des del Consultori de Sant Julià de Vilatorta volem informar-vos de l’activitat realitzada durant el mes de maig, així com de les dades de que disposem respecte als efectes de la pandèmia per coronavirus a la nostra població.

Les nostres dades provenen del coneixement que tenim, de proximitat, de la població i de totes les persones que atenem. No es corresponen, amb exactitud, amb les dades oficials. Això és normal, perquè nosaltres treballem amb dades d’elaboració pròpia i també poden tenir inexactituds, com per exemple desconeixement de la situació d’alguna persona que malgrat viure al municipi es visiti habitualment a altres llocs (bo i que hem procurat tenir-ho en compte).

Aquestes dades són complementàries a les que us vam donar dels mesos de març i abril, i a les que havia facilitat l'Ajuntament des que hi va haver dades oficials del Departament de Salut.

Durant el mes de maig (fins diumenge dia 31), sobre una població total (Idescat 2019) de 3.192 habitants (Sant Julià de Vilatorta i Sant Sadurní d’Osormort), dels quals 2.676 són majors de 15 anys:

  • Visites realitzades (incloent analítiques, atenció per telèfon, presencials o a domicili) en majors de 15 anys per professionals del consultori: 1.325
  • Persones ateses amb símptomes que podien ser sospitosos d’infecció per coronavirus: 24. D’aquestes 24 persones s’han fet proves de detecció en 18 (Tan sols 4 han estat positives)
  • De les  24 persones cap ha necessitat ingrés a l’hospital

Durant aquest període de temps (maig) han mort 4 persones (3 a domicili), per diverses causes.

Restem a la vostra disposició per a qualsevol aclariment.

Notícia redactada pel Consultori local.

Darrera actualització: 04.06.2020 | 14:47