El Ple de l’Ajuntament expressa el seu condol per la mort de Claudi Biern Boyd

Dimarts, 25 d'octubre de 2022 a les 07:50

El darrer Ple de l’Ajuntament, el passat 24 d’octubre, va expressar el seu condol per la mort de Claudi Biern. La regidora de Cultura, Cristina Suñén, va llegir una nota de condol en nom del Ple.

Claudi Biern havia estiuejat durant molts anys a Sant Julià de Vilatorta. L’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta farà arribar la nota de condol a la seva família.

Nota de condol per la mort de Claudi Biern Boyd


El Ple de l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta es vol afegir a les mostres de condol per la mort de Claudi Biern Boyd productor, guionista, empresari, director de cinema i animador. Claudi Biern estava estretament vinculat al nostre municipi, ja que des de ben petit passava els estius a Sant Julià de Vilatorta.

La família de Claudi Biern es va instal·lar inicialment a Ca la Manyana i posteriorment a la zona de la Rambleta, fins que es van construir un nou habitatge a les Pedreres, on la família s'instal·lava per Sant Joan i es quedaven a Sant Julià fins a les portes de la Mercè.

En una entrevista publicada al número 41 de la revista Relleu, Biern es definia com un enamorat de Sant Julià de Vilatorta i el seu paisatge; a més de mostrar una forta vinculació amb l’entorn tranquil del poble, que li servia com a font d’inspiració per escriure algunes de les seves sèries més emblemàtiques. Segons Biern, immers en un paisatge com el de Sant Julià i el seu entorn, era impossible no tenir bones idees.

La seva vinculació amb el municipi va quedar palesa, una vegada més, quan el 2001 va ser l’encarregat de fer el pregó de la Festa Major, on van aparèixer alguns dels personatges més emblemàtics del creador català. En el marc d’aquell pregó es va representar el musical de “La Volta el món de Willy Fog” al Saló Catalunya, acostant a Sant Julià els dibuixos animats que van marcar tota una generació.

El 2006 la família de Biern deixa la casa de Sant Julià de Vilatorta, però malgrat això sempre han mantingut una relació estreta amb Sant Julià, un poble que Claudi Biern Boyd sentia com a seu. Descansi en pau.

Sant Julià de Vilatorta, 24 d’octubre de 2022
Darrera actualització: 27.10.2022 | 16:17