La Xarxa de Parcs Naturals posa en marxa una campanya sobre civisme als parcs

Dissabte, 5 de desembre de 2020 a les 09:00

Sota el lema 'Parcs naturals sí, però amb civisme', la Xarxa de Parcs Naturals ha engegat una campanya divulgativa de sensibilització ambiental per recordar l'actitud que cal mantenir durant la nostra visita o estada en el medi natural.

Amb aquest propòsit, s'han elaborat materials diversos com cartells, pancartes, bàners, capçaleres per a les xarxes socials, etc. que estan disponibles a la pàgina web parcs.diba.cat/civismealsparcs i s'han posat també a disposició dels municipis de la província.

Els confinaments viscuts per la pandèmia de la covid-19 i les desescalades successives han provocat que molts visitants hagin anat als espais naturals, especialment quan no es podia sortir més enllà de l’entorn proper.

Malauradament, aquesta sobrefreqüentació ha generat força problemes per al medi natural, la població rural resident i, fins i tot, entre els mateixos visitants. És per això que des de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona s’ha posat en marxa una campanya divulgativa de sensibilització ambiental per recordar l’actitud que cal observar durant la nostra visita o estada als parcs naturals. La campanya s’ha fet sota el lema "Parcs naturals sí, però amb civisme".

Entre d’altres, la diversitat d’elements gràfics que s’han elaborat inclouen el cartell genèric, cartelleria específica referida a comportaments concrets (acampada, circulació motoritzada, bicicletes, deixalles, sorolls, etc.), pancartes, gif animats, bàners estàtics i bàners animats, capçaleres i mini spots per a xarxes socials, OPI i una falca de ràdio.

Tots aquests materials s’han aplegat en la pàgina web Civisme als parcs i s’han posat a l’abast de tots els municipis de la província que en vulguin fer ús (s’hi indica l’espai per col·locar l’escut municipal, si escau). Hi trobareu tant la versió catalana com la versió castellana així com versions per imprimir i per a web.

Esperem que amb la col·laboració de tothom millori l’estada en els espais naturals protegits i el seu entorn. Us recordem també els consells, regulacions i recomanacions que cal seguir durant la vostra visita als parcs.

Darrera actualització: 10.12.2020 | 12:31