Ni la pluja ni la pandèmia han impedit l'Aplec de Sant Ponç d'enguany

Dimecres, 12 de maig de 2021 a les 08:00

Després que l'any passat no es va poder celebrar a causa de la covid-19, el dimarts dia 11 de maig passat es va fer l'Aplec de Sant Ponç.

Prenent totes les mesures sanitàries i de seguretat que comporta la situació pandèmica que vivim, gairebé un centenar de feligresos i els alumnes de tercer i quart de l'escola pública Bellpuig van pujar fins a la masia de Puigsec, on el sant patró dels herbolaris i apicultors hi té una ermita dedicada i que és lloc de referència per a tota la gent de Sant Julià. 

Va ser un matí típicament primaveral amb més núvols que no pas sol i amb un xàfec migdia enllà. De mica en mica anava arribant la gent. Els uns amb cotxe per la sinuosa carretera dels xiprers i els altres que anaven a peu enfilaven per la drecera. La qüestió era ser puntual a la trobada. L'Aplec va tenir algun canvi de guió ja que la benedicció del terme es va a fora mateix de l'ermita i no des de dalt del pedrol. Tampoc es va convocar l'esmorzar col·lectiu a l'era del casalici.

Mossèn Jaume va oficiar la missa dedicada a Sant Ponç i va excusar la presència de la família Sitjar de Togores-Calvo que enguany per assumptes personals no va poder assistir-hi. El tradicional cant dels  Goigs van cloure l'ofici religiós. A l’entrada de la casa pairal esperaven les saques amb els panets per ser beneïts i repartits a tots els assistents, a la portalada del jardí. 

Darrera actualització: 13.05.2021 | 14:57

Imatges

Sant Ponç 2 Sant Ponç 3 Sant Ponç 4