Resum de l’activitat registrada al consultori local respecte a la covid-19 durant el mes de setembre

Dijous, 24 de setembre de 2020 a les 17:00

Us oferim un resum de l’activitat registrada al consultori municipal respecte a la covid-19 durant el mes de setembre. És, probablement, una aproximació molt real, però pot tenir algunes inexactituds (per exemple no conèixer algun cas que no s’hagi posat en contacte amb nosaltres).

A més de l’atenció habitual (telefònica, en consulta o a domicili), durant el mes de setembre s’han realitzat un total de 62 proves de detecció de covid-19 (prova PCR, a nas-gola). Les proves s’han realitzat perquè els pacients tenien símptomes sospitosos o per estudi de contactes (la majoria).

De les 62 proves PCR realitzades fins ara tan sols 8 han sigut positives. La majoria d’aquestes persones eren asimptomàtiques (no tenien cap molèstia) o paucisimptomàtiques (símptomes molt lleus); algunes han tingut febre uns dies i tan sols una ha necessitat ingrés a l’hospital. Amb l’inici del curs escolar lògicament, han augmentat el nombre de PCR fetes en infants.

Quan es detecta un cas positiu s’indica aïllament de la persona (almenys 10 dies) i de tots els seus contactes estrets (fins ara 14 dies, a partir d’ara 10). Es busquen els contactes estrets des de dos dies abans de que el pacient hagi tingut símptomes.

Seguim recomanant-vos:

  • Eviteu les aglomeracions
  • Renteu-vos les mans sovint (sobretot després d’anar al lavabo, abans dels àpats i després de manipular la mascareta o altres estris que puguin estar contaminats).
  • Seguiu les normes-recomanacions d’ús de mascareta i d’evitar fumar de les autoritats sanitàries. Seria un bon moment per aprofitar per deixar de fumar! (si us cal us hi ajudarem).
  • Consulteu-nos (truqueu abans de venir, per evitar aglomeracions, al 938122233): sobretot si teniu febreta o febre i/o tos.
  • Eviteu anar a urgències de l’hospital si no és estrictament necessari o us ho indiquem.

Us recordem els nostres horaris i telèfons de contacte en el quadre adjunt.

Autoria: Consultori municipal.

Osona és la segona comarca amb més risc de rebrot de covid-19. Extremem les mesures. Manlleu és la ciutat amb un pitjor índex i la que presenta pitjor tendència i que té un major risc de rebrot a Catalunya (917,4) seguida de Girona (664,4), Sitges (498,4) i Vic (494,1). A més hi ha vuit grups escolars confinats, una xifra de les més elevades de Catalunya. El Departament de Salut i l'Ajuntament de Manlleu han realitzat, des d'aquest dimecres i fins divendres, un cribratge massiu al barri de l'Erm de Manlleu. La previsió és realitzar unes 1.200 proves PCR i arriba després que en els darrers dies s'hagi detectat un augment dels casos a la zona.

Darrera actualització: 01.10.2020 | 14:44