Sant Julià de Vilatorta organitza una nova campanya de donació de sang aquest mes de novembre

Dilluns, 26 d'octubre de 2020 a les 07:15

Sant Julià de Vilatorta es prepara per acollir una nova campanya de donació de sang. Dilluns 9 de novembre es podrà donar sang a l’Aula de Cultura de  de 17 a 21 hores. Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

 • La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies
 • Amb la represa d’intervencions i tractaments ajornats la necessitat de sang s’ha incrementat
 • Avui hi ha reserves de sang per als propers 8 dies, quan el nivell òptim són 10
 • Cal reservar hora per donar sang a donarsang.gencat.cat o trucar al telèfon 935573566 de dilluns a divendres.
 • En el mes de juliol més de 50 persones van venir a donar sang, ajudant a 150 malalts que ho han necessitat.

  Campanyes amb mesures de seguretat

  La donació de sang és  una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

  El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre i mig amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

  Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

  Totes les campanyes es poden consultar des del web donarsang.gencat.cat.

Darrera actualització: 28.10.2020 | 14:56