Processos participatius

Participació ciutadana. Opina i ajudan's a millorar

L'any 2021, gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Sant Julià ha començat a elaborar un estudi de mobilitat del municipi.

La primera acció es va fer el 29 de juliol de 2021 amb la reunió informativa de l'estudi de mobilitat urbana a Sant Julià de Vilatorta per explicar el procés de l'estudi i com participar-hi. Cliqueu aquí per veure la reunió.

La segona acció va ser el passat 24 de setembre de 2021 quan es va fer el primer taller diagnòstic de l’estudi de mobilitat de Sant Julià de Vilatorta, organitzat per l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta, el Col·lectiu Punt 6 i la Diputació de Barcelona. Es va crear un debat per resoldre la mobilitat de Sant Julià. Hi va haver una participació molt activa per part de tots els assistents. Per complementar el taller de diagnòstic, inclòs dins de l'Estudi de mobilitat del poble, varem comptar amb l'exposició: Mobilitat urbana, reptes i sol.lucions, cedida per la Gerència de Serveis d'infraestructures viàries i mobilitat de la Diputació de Barcelona.

La tercera acció va ser el 10 de desembre de 2021 amb el 2n taller participatiu de propostes dins l'estudi de mobilitat de Sant Julià de Vilatorta. En aquest segon taller es presentaran els principals reptes que proposa l'estudi per poder ampliar-los, validar-los i prioritzar-los.

El març de 2022 ha sortit publicat l'Estudi de Mobilitat definitiu de Sant Julià de Vilatorta i el 5 d'abril  de 2022 es va fer la presentació pública de l'estudi. Consulteu l'estudi aquí

L'estudi de Mobilitat Urbana Sostenible és l’eina per a planificar i dissenyar la mobilitat al nostre poble tenint en compte tots els modes per desplaçar-se: a peu, en bicicleta, amb transport públic, amb el vehicle privat. Però a més a més te en compte temes més transversals,  com l’aparcament i la distribució de mercaderies als comerços, o la seguretat viària i l’espai públic, l’accessibilitat a escoles i zones esportives i la sostenibilitat i la protecció del medi ambient.

L’objectiu, a banda de millorar la mobilitat en si, és aconseguir un model de poble més sostenible, segur, accessible i saludable.

Per fer-ho, la Diputació de Barcelona contractarà una empresa externa especialitzada en estudis de mobilitat. Aquesta empresa s'encarregarà  durant onze mesos de desenvolupar la part tècnica de l'Estudi de Mobilitat que haurà de ser implementat al llarg dels següents sis anys.

Des de l'Ajuntament volem que l'estudi pugui incorporar l'experiència de les persones que viviu i coneixeu de primera mà el territori. Per això, us volem convidar a compartir amb nosaltres la vostra visió en temes de mobilitat a través d'espais de participació que ja hem començat a obrir, sigui per escrit o en format xerrades obertes. I el que demanem son aportacions de millora de la mobilitat per al municipi, per a tots els ciutadans, no que cadascú demani solucions a problemes personals. Ens interessa recollir la major diversitat de veus possibles, des de l’Associació de Comerciants a la plataforma per la nova mobilitat, a les entitats del municipi, al Consell escolar municipal, les AFES,  ... i individualment a cadascú de vosaltres, totes les veus son benvingudes.

Com volem que sigui la mobilitat al nostre poble?

Sabem que aquesta pregunta és molt general, per tant intentarem recollir les aportacions per temes més concrets que s’aniran proposant.

Si vols participar i trobar més informació, clica aquí

  • No s'han trobat resultats.