Consells per l’elevat risc d’incendi al veïnat Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons

Divendres, 8 de juliol de 2022 a les 01:00

Com cada any per aquestes dates recordem a tots els veïns i veïnes que viuen en zones properes al bosc i als camps de conreu la necessitat d’extremar les precaucions i no fer servir focs artificials a menys de 500 metres de camps conreu i de zones boscoses per l’ elevat risc d’incendi que tenim, degut també a les altes temperatures que patim aquests dies.

Demanem molta cura especialment als veïns i veïnes de la zona del cementiri, per la proximitat dels camps de Puigsec i de l’Albereda. També fem aquesta crida extensible a la resta de camps fins a Vilalleons i les zones boscoses que ens envolten. Recordem la prohibició de llençar per la finestra burilles o objectes que puguin contribuir a generar un incendi.

Preguem que tothom extremi  les precaucions i que avisin al 112 o a l’Ajuntament davant de qualsevol senyal de foc o actitud de risc que s’observi.

Recordem les zones a protegir  que també son totes les zones de verd urbà, i en general zones boscoses o camps de conreu situats a prop  de les zones habitades. És responsabilitat de tothom vetllar per tal d’evitar riscos greus per les persones i el medi, per això l'Ajuntament vol recordar a totes les persones propietàries de solars i parcel·les la necessitat de tenir-los nets. Amb les altes temperatures la presència de vegetació sense manteniment pot fer augmentar el risc d'incendi.

També de forma excepcional i seguint les indicacions de la direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, enguany no s’autoritzarà cap foguera de Sant Joan a excepció de les organitzades pels ajuntaments i/o col·lectius, deixant sense efecte tota sol·licitud de particulars degut al alt risc d’incendi que pateix el territori.

 

 

Darrera actualització: 14.07.2022 | 13:26