Presentació del llibre "Francesc Cambó. L'últim retrat", de Borja de Riquer

Diumenge, 15 de gener de 2023 de 12.00 h a 13.00 h

El diumenge, 15 de gener de 2023, a les 12 del migdia, a la Sala d’actes del Col·legi El Roser, tindrà lloc la presentació del llibre "Francesc Cambó. L'últim retrat", de Borja de Riquer. L’acte s’emmarca en els actes en motiu de la festivitat de Sant Julià.

La llibreria "L'Atelier de Folgueroles" vendrà exemplars del llibre.

La biografia definitiva i sencera de Francesc Cambó, un home amb moltes passions.

Francesc Cambó (1876-1947) va ser un polític destacat, un home de negocis d’èxit, un mecenes prominent i, a més, va tenir una vida sentimental força agitada.

Un polític amb una carrera fulgurant que representa millor que ningú el catalanisme que vol reformar Espanya per aconseguir l’autonomia. La seva involució conservadora coincideix amb quan es fa ric, multimilionari, i es converteix en el més destacat mecenes de la cultura catalana del segle XX. Fou el primer polític que contractà intel·lectuals —Pla, Soldevila, Bosch Gimpera, Gaziel, Riba, Fabra, Sagarra, etc.— per les seves empreses culturals. Es passava les nits llegint Plutarc o Titus Livi, que havia fet traduir al català, i contemplant els Botticelli que havia comprat. És un exemple clar de les complexes vinculacions entre els interessos econòmics i la política (advocat, assessor de bancs, president de la Compañía Hispano Americana de Electricidad fins a la seva mort, la més important companyia elwèctrica de Llatinoamèrica, que el va fer immensament ric).

Borja de Riquer ha reconstruït amb nova documentació la vida complexa, contradictòria i insòlita de Francesc Cambó i ens la presenta com una lectura apassionant.

Quin cost té:

Gratuït

Adreça:

Sala d'actes del Col·legi el Roser

Darrera actualització: 12.01.2023 | 12:57