Projecte de sobreeixidor per a la urbanització de la Font d’en Titus

Projecte de sobreeixidor per a la urbanització de la Font d’en Titus 2021

Aquest sector te una xarxa separativa de clavegueram, per aigües pluvials i aigües residuals. La principal problemàtica a aquesta zona es deu als abocaments produïts a la riera a través de la xarxa separativa corresponent als col·lectors reservats per a les aigües pluvials. Un nombre indeterminat dels habitatges existents han connectat erròniament la seva escomesa d’aigües residuals al col·lector d’aigües pluvials. A més a més, un pou amb un sobreeixidor mal executat fa que en èpoques de molta pluja es connecti la xarxa unitària procedent del nucli urbà amb la xarxa pluvial de la urbanització.

Les obres d’urbanització del sector de la Font d’en Titus es van fer quan aquesta zona formava part del terme municipal de Calldetenes, per tant l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta tenia fins ara poc coneixement de com es van executar les obres de la xarxa de clavegueram. Amb l’estudi del clavegueram del municipi que també ens va fer la Diputació de Barcelona hem pogut detectar que alguns dels problemes descrits anteriorment poden ser conseqüència d’una mala execució en les obres d’urbanització, ja que hem trobat coses encreuaments en un mateix carrer de la xarxa de pluvials i la xarxa de residuals.

Des del moment en que es van detectar aquestes problemàtiques l’Ajuntament ha mirat de posar-hi solució i el projecte que ha redactat la Diputació de Barcelona de moment posa remei a l’abocament d’aigües residuals al medi.  El pressupost calculat per l’execució d’aquesta obra és de 59.000 €.

Darrera actualització: 02.09.2021 | 12:32
Darrera actualització: 02.09.2021 | 12:32