Les Caramelles del Roser celebren els 425 anys amb una emotiva cantada

Dimarts, 7 d'abril de 2015 a les 19:19

Les Caramelles del Roser estan commemorant els 425 anys amb una efemèride que coincideix amb la seva declaració com a element festiu patrimonial d’interès nacional, per part de la Generalitat de Catalunya.

La comissió organitzadora, formada per membres de les Caramelles i la regidoria de Cultura, fa més d’un any que treballa en aquest projecte i ha elaborat un ampli ventall de propostes estructurades en diversos apartats. 

Entre les iniciatives, destaca la cantada de caramelles que es va fer aquest diumenge de Pasqua, 5 d’abril. La jornada es va iniciar a les 9 del matí, quan els caramellaires van sortir a cantar els Goigs del Roser pels carrers del poble, seguint el recorregut habitual. Després de la missa de les 12, a l’església parroquial, es va tornar a cantar el mateix repertori i, tot seguit, a la plaça de l’Ajuntament, es va inaugurar l’escultura “el Bordó dels Goigs”, que mostra les lletres dels Goigs, i es van fer els parlaments, juntament amb una altra cantada de caramelles. El lliurament de records commemoratius als caramellaires i a les persones col•laboradores, i el sorteig de la mona de Pasqua van posar punt i final al programa.

Els actes dels 425 anys de les Caramelles del Roser es van iniciar el 30 de març i finalitzaran el 12 d’abril. Entre les propostes, hi ha una exposició a l’Aula de Cultura, la cantada esmentada de caramelles del Diumenge de Pasqua, el concert de les Caramelles del Roser amb la Troba Kung-Fu (10 d’abril), una conferència d’Antoni Dalmau (11 d’abril) i una gran trobada i cantada de caramelles (12 d’abril). 

Amb aquesta celebració es vol homenatjar la tradició caramellaire i la gent que ha fet, i fa possible, que perduri en el temps, i reivindicar els Goigs del Roser com l’inici del fet caramellaire del nostre país

Darrera actualització: 07.04.2015 | 19:38