L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta rep el segell Infoparticipa per tercer any consecutiu

Dijous, 26 d'abril de 2018 a les 08:21

El dimecres 25 d'abril, la regidora d'Educació i Voluntariat, Cristina Suñen va recollir la distinció "Segell Infoparticipa" en una cerimònia celebrada a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquesta cinquena edició, un total de 92 ajuntaments han rebut el guardó i també s’ha donat una menció a 3 municipis, i s’ha premiat a 4 consells comarcals, se n’han mencionat 2 i s’han premiat 3 diputacions. En un context de més exigència, l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta  ha obtingut una puntuació del 94,23%.

L’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta ha revalidat el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, que atorga pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. 

Els guardons Infoparticipa valoren 52 indicadors per fomentar la transparència i la qualitat de la informació que donen les administracions locals. Estan organitzats pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB.

En aquesta ocasió, per atorgar el segell han tingut en compte aspectes qualitatius com ara que la informació estigui organitzada de manera fàcilment accessible i comprensible i que es faciliti una consulta àgil i ràpida. Només validen els indicadors si la informació està totalment actualitzada, és vigent i té un fàcil accés, el que vol dir, que l’espai on apareix estigui ben nombrat i direccionat correctament. 

L'Ajuntament rep aquest reconeixement conscient de que ha de continuar treballant en la transparència i en el govern obert, per una millora continua.

Aquest segell de qualitat es basa en els resultats de l'avaluació de la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure que millori la seva transparència i qualitat. Avaluen les pàgines dels ajuntaments a partir de preguntes bàsiques en dos grans blocs: la transparència en la corporació i la informació per a la participació. En concret, s’analitza si la informació publicada facilita que qualsevol ciutadà o ciutadana tingui coneixement sobre qui són els representats polítics del municipi, com es gestionen els recursos col•lectius i quines formes de participació posen al seu abast, i més enllà d’això, es valora que la informació sigui fàcilment localitzable. Els resultats es publiquen, georeferenciats, al Mapa Infoparticipa www.mapainfoparticipa.com

Darrera actualització: 26.04.2018 | 10:06