Actuació de seguretat al carrer Núria

Dimarts, 12 de maig de 2020 a les 15:00

Aquesta setmana s'ha fet una actuació al carrer Núria per tal de garantir l'espai suficient pels vianants. En fer-se cues als comerços, era habitual veure gent sobre la calçada, i calia garantir-ne la seguretat. Per això s'eixamplen amb fitons dos trams de vorera a mitja alçada del carrer. L'actuació és provisional i s'adaptarà segons com vagin avançant les fases de desconfinament.

Aquesta actuació ha consistit per una banda a reduïrr la velocitat del cotxes, amb un senyal de reducció de velocitat a 20 km/h i una banda reductora a la calçada. Per altra banda s'ha ampliat l'espai destinat al vianants que han de compartir una vorera estreta amb les persones que fan cua per comprar a la farmàcia. Per fer això s'ha guanyat espai de la calçada, des del pas de vianants fins a l'alçada de la pastisseria. Per assegurar el pas de tots els vehicles, per exemple l'autocar, s'ha hagut de reduïr quatre places d'aparcament de zona blava a l'altre vorera, també des del pas de vianants fins a la porta de la Crossandra, i això ens servirà també per ampliar la zona de circulació i cua per anar a la pastisseria. Tot això s'ha fet amb la instal·lació d'unes pilones (fitons) de plàstic flexibles i reflectants.

Aquesta és una mesura provisional, que es revisarà amb el pas dels dies, i que com sempre passa, és una proposta ben acollida per algunes persones i que no agradarà a altres. Però l'Ajuntament ha de prendre decisions, tot escoltant a tothom, i en aques cas s'ha valorat les recomanacions sanitàries per una banda i la seguretat dels vianants que han de baixar de la vorera per esquivar una cua.

Darrera actualització: 14.05.2020 | 15:44