Actuacions de millora a la font de Puig-l'Agulla, a Sant Julià de Vilatorta

Dimarts, 10 de novembre de 2020 a les 14:00

Durant aquest mes de novembre s'han fet diverses actuacions de millora a la font de Puig-l'Agulla, a Sant Julià de Vilatorta, dins l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Les tasques han consistit a estassar la vegetació de l'entorn, millorar el sistema de drenatge i retirar la terra sedimentada a les escales d'accés i a l'entorn de la cripta on es troba la font.

Aquesta acció s'emmarca en el programa de restauració de les fonts de l'Espai Natural. El programa de restauració de fonts de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona té el múltiple objectiu d'integrar les fonts i basses en el seu entorn natural i en les àrees d'estada associades, conservar els hàbitats per als amfibis, revalorar el patrimoni històric de les fonts, millorar les estructures existents pel que fa al drenatge de l'aigua, millorar l'accessibilitat i la connexió amb la xarxa de camins existents i millorar la qualitat de l'ús social que aquests espais de lleure i gaudi que envolten les fonts ja tenen.

Un cop redactat aquest programa, de forma periòdica s'han anat realitzant actuacions a les fonts de l'Espai Natural. Si al mes de maig passat es van dur a terme treballs de millora a la font del Raig de Vilanova de Sau, ara li ha arribat el torn a la font de Puig-l'Agulla, a Sant Julià de Vilatorta.

Aquesta font està situada uns metres per sota del santuari del mateix nom, s'ubica dins d'una cripta fresca i raja d'un broc que surt de la paret plena de verdet. Gràcies als treballs planificats, s'han fet millores a l'entorn de la font i s’ha desbrossat la vegetació existent, s'han millorat els accessos (condicionant les escales de pedra que comuniquen el santuari amb la font) i eliminat el sediment que s'havia anat acumulant dins la cripta a causa del mal funcionament del sistema de drenatge, que també s'ha netejat i millorat.

Aquesta actuació ha estat realitzada pel personal de manteniment del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

Darrera actualització: 12.11.2020 | 11:06