Actuacions de millora de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona a Sant Julià de Vilatorta

Dimarts, 9 de juny de 2020 a les 08:00

L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona ha fet diverses actuacions de millora al nostre municipi. Una acció de protecció a la Font de la Riera, una actuació de reforma i millora a la Bassa d'en Brudon, una barana de protecció al parc de les Set Fonts i la neteja de les pintades a les Roques de l'Albereda.

Actuació de protecció de la Font de la Riera

En el marc d'un projecte per a millorar els punts d'aigua per la fauna, s'ha fet la impermeabilització de la bassa de la font de la Riera. Aquesta actuació s'ha completat amb una millora de l'entorn (desbrossada de la vegetació, condicionament d'esglaons de fusta, millora del drenatge de les fonts) i una eliminació d'espècies invasores (acàcia).
també s’ha posat una barana a la sortida de la font en direcció a Sant Julià per tal d’impedir l’accés  en vehicle  i fer un  espai segur per els caminants. El conjunt d’actuacions donen a la Font de la Riera un aspecte renovat i endreçat que de ben segur agrairà el visitant.

Actuació de reforma i millora a la bassa d'en Brudon

En el mateix projecte, s'ha fet una actuació en aquesta bassa per millorar la impermeabilització amb argiles i aconseguir mantenir una part de la mateixa amb aigua. En aquesta part també s'hi portarà a terme la plantació d'espècies pròpies d'ambients humits.

Cal preservar les basses  amb ambients d’aigua dolça molt rics i amb gran diversitat en especies de  flora i fauna que fan un ecosistema complex i molt valuós. D’altra banda també aquesta bassa esta dins del catàleg de punts de subministrament d’aigua en cas d’emergències per incendi forestal, pel que es una actuació molt important que te la finalitat de recuperar aquest espai.

Barana Protecció al parc de les Set Fonts

S’ha posat un nou tram de barana de fusta a la part alta del parc, a tocar del camí que va al xalet de Sant Fèlix. Aquesta actuació s’ha fet per tal d’impedir l’accés continuat de vehicles de dues rodes que amb la voluntat de fer drecera malmeten l’espai i posen en risc les persones que caminen o descansen en la zona enjardinada , i complementa la reforma que s’ha fet de tot el parc i el seu entorn .

Neteja de les pintades a les Roques de l'Albereda

Els guardes de l’Espai Natural han fet la neteja de les pintades que varen aparèixer a les Roques de l’Albereda aquests passats dies del confinament, fetes amb un esprai negre. Aquestes bretolades d’altra banda han estat també denunciades als Mossos d’Esquadra per vandalisme i atemptat al patrimoni natural.

Darrera actualització: 08.06.2020 | 12:20