Aprovat inicialment el projecte de la Rambleta i l’itinerari de vianants

Divendres, 10 d'abril de 2020 a les 10:00

El Ple del 20 de gener passat va aprovar inicialment el projecte de reforma de la Rambleta, un projecte que és fruit d’un llarg debat ciutadà, sobretot pel que fa al tractament de l’arbrat. Finalment, tot i que hi havia arguments sòlids a favor de mantenir-lo i a favor de substituir-lo per aurons blancs, l’Ajuntament ha pres la decisió de conservar-lo.

Els sondatges fets al carrer indicaven que amb un acurat respecte a les arrels l’arbrat podria ser viable. Fruit d’això el projecte fou modificat altra vegada per assegurar aquesta viabilitat, amb unes prescripcions tècniques que hauran de ser tingudes molt en compte en la fase d’obra. Els escocells seran encara més generosos, i són aptes per si calgués plantar nou arbrat en un futur.

Més enllà de la polèmica el projecte suposa una millora molt important perquè es renoven els serveis i se n’implanten de nou. El carrer es convertirà de direcció única de sortida a la carretera BV-5201 i serà de prioritat invertida amb preferència als vianants. El projecte inclou la construcció d’un itinerari per a vianants des del passeig de la Generalitat fins a la carretera i la continuació de les voreres del laterals de la mateixa carretera. Paral·lelament a l’aprovació inicial l’Ajuntament ha convocat diverses reunions amb els veïns i amb la plataforma “Salvem els plataners de la Rambleta”.

Darrera actualització: 16.04.2020 | 15:45