Baixen les consultes per simptomatologia covid-19 i les proves PCR fetes

Divendres, 7 d'agost de 2020 a les 10:00

El Consultori Local de Sant Julià de Vilatorta ha informat que aquesta darrera setmana hi ha hagut una disminució notable pel que fa a la quantitat de proves PCR fetes i de les consultes ateses per simptomatologia relacionada amb la covid-19. D'altra banda, l'Ajuntament fa pública una nota d'aclariment sobre els casos detectats fins ara.

 

Aquesta última setmana hi ha hagut una disminució notable de les PCR fetes respecte l'anterior a Sant Julià de Vilatorta. També han disminuït les consultes per simptomatologia relacionada amb la covid-19. Del total de proves fetes i comptabilitzades per part del Consultori Local, des del dia 22 de juliol fins avui, es mantenen el nombre de casos positius confirmats, corresponent a 3. La notícia és positiva pel fet que no ha augmentat el nombre de contagiats al municipi. A més, es preveu que les últimes persones que es troben en aïllament domiciliari el finalitzin aquest divendres.

 

Nota d'aclariment

El diumenge 26 de juliol a la tarda l'Ajuntament publicava que el primer cas positiu semblava estar relacionat amb una estada fora del municipi el cap de setmana del 18 i 19 de juliol. Aquesta informació, a banda d'irrellevant, no s'ha confirmat: totes les persones de l'estada a què es feia referència han donat negatives en les PCR practicades. Per tant, es desconeix quin ha estat el cas primari que va originar aquesta cadena de transmissió.

L'Ajuntament vol agrair la responsabilitat de les famílies, que abans de tenir els resultats de la prova PCR ja avisaven a l'Ajuntament i als seus contactes perquè prenguessin precaucions. També es solidaritza amb totes les persones que han hagut de romandre en confinament domiciliari. La majoria han estat asimptomàtiques, i les que han presentat símptomes han tingut quadres lleus.

Les famílies afectades també volen agrair les mostres de solidaritat que han rebut en aquests moments difícils.

 

No ens relaxem!

L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta, que ha estat en coordinació en tot moment amb l'EAP i el Departament de Salut, recorda a tothom que estem encara en plena pandèmia. Per això és necessari seguir en tot moment les mesures anticontagi i les recomanacions que donen les autoritats de Salut, sobretot quan estem fora del nostre grup de convivència:

  • Respectem sempre la distància de seguretat, de 2 metres entre persones
  • Fem higiene de mans sovint, si pot ser amb aigua i sabó, sinó amb gel hidroalcohòlic. Cal seguir els 6 passos del rentat de mans, que ha de durar de 20 a 30 segons com a mínim.
  • Respectem l'obligatorietat de dur mascareta. Seguim les indicacions per fer-ne un bon ús.
Darrera actualització: 07.08.2020 | 10:27