Contenciós administratiu contra la moció aprovada per unanimitat pel Ple de l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta declarant el nostre municipi TERRITORI CATALÀ LLIURE

Dilluns, 4 de febrer de 2013 a les 09:36

L’Estat continua a Sant Julià la seva ofensiva contra el «territori català lliure». L’Advocacia porta l’Ajuntament als tribunals, per una moció sobiranista aprovada el passat 25 de setembre, de la mateixa manera que ja va fer amb Espinelves.

L’Estat continua a Sant Julià la seva ofensiva contra el «territori català lliure». L’Advocacia porta l’Ajuntament als tribunals, per una moció sobiranista aprovada el passat 25 de setembre, de la mateixa manera que ja va fer amb Espinelves. L’Estat espanyol continua a Osona la seva ofensiva contra el procés sobiranista i ara ha portat als tribunals l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta per declarar el municipi ’territori català lliure’, segons ha confirmat a Osona.com el mateix alcalde de la població, Joan Carles Rodríguez. Sant Julià és el segon municipi de la comarca que ha estat denunciat per aquesta raó, després del d’Espinelves. La meitat dels ajuntaments d’Osona han aprovat mocions semblants on declaren el municipi ’territori català lliure’.

L’Advocacia de l’Estat va presentar un recurs contenciós administratiu contra una moció que es va aprovar en el ple de Sant Julià el passat 25 de setembre. La moció defineix el municipi com a ’ territori català lliure ’ i emplaça el Parlament de Catalunya a assumir de forma unilateral la sobirania en un termini de dos mesos, davant la ’greu situació’ que pateix el país. La iniciativa va rebre el suport unànime de tots els regidors del consistori (AVV, SI i CiU).

L’alcalde ha convocat un ple extraordinari per al proper dimecres, per tal de consensuar entre les tres forces del consistori un recurs contra la resolució de l’Estat espanyol. En principi, el recurs es redactarà amb el suport dels serveis jurídics de la Diputació de Barcelona.

Per la seva banda, Vilatorta per la Independència ha convocat a tothom a les 19:45 hores del dimecres dia 6 de febrer a la Plaça de l’Ajuntament per tal de donar suport al consistori de Sant Julià de Vilatorta davant aquesta ofensiva de la Delegación del Gobierno per la declaració de sobirania aprovada democràticament el passat mes de setembre. Òbviament, aquesta és una mostra més de la nova dinàmica agressiva per part del Govern espanyol contra les institucions catalanes per tal de desterrar qualsevol tret identitari i nacional.

Us esperem a tots!

Darrera actualització: 21.10.2013 | 09:33