Convocada la 4a edició del Premi de Recerca Guilleries al millor projecte de recerca sobre les temàtiques de l'aigua, el territori i la biodiversitat

Divendres, 19 d'agost de 2022 a les 08:00

S’ha convocat el 4t Premi Recerca Guilleries per a investigadors individuals o col·lectius que estudiïn el patrimoni natural de les Guilleries en temes d’aigua, territori i/o biodiversitat. La iniciativa està impulsada per la Càtedra interuniversitària de l’Aigua, Natura i Benestar -impulsada conjuntament per l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i la Universitat de Girona-, i compta amb el suport del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. El Premi té una dotació de 5.000 euros i es poden presentar candidatures fins l’1 d’octubre.

La Càtedra interuniversitària de l’Aigua, Natura i Benestar -impulsada conjuntament per l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i la Universitat de Girona- convoca l'edició 2022 del Premi de Recerca Guilleries, amb el suport del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

El Premi, amb una dotació de 5.000 euros, s’atorgarà al millor projecte de recerca sobre qualsevol de les temàtiques següents: aigua, territori i biodiversitat. El termini de recepció de la documentació per part de les candidatures participants s’acaba a les 24 h del dissabte 1 d’octubre del 2022, i el/s guanyador/ disposaran d’un any per desenvolupar la proposta presentada.

Tal com es detalla a les bases de la convocatòria, els criteris de valoració seran l’originalitat i rellevància de la recerca proposada; la seva viabilitat temporal; l’adequació del currículum de l’investigador/a o grup d’investigadors/es del projecte, i l’afinitat de la temàtica del projecte amb les línies de recerca proposades.

El veredicte del jurat, format pels dos directors de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar (UdG i UVic-UCC) i per un representant de cadascuna de les institucions que hi donen suport, es farà públic abans del final del 2022.

Posteriorment, el treball premiat serà publicat en format llibre dins la col·lecció "Guilleries, Aigua i Territori" de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar.

Edicions anteriors

Al 2021, en la 3a edició, el projecte guanyador va ser "La flora vascular de les Guilleries orientals. Catàleg, caracterització florística i espècies singulars", a càrrec del botànic, doctor en Biologia i professor de la Universitat de Girona, Josep Gesti Perich.

Al 2020, va rebre el 2n Premi de Recerca Guilleries un projecte sobre la capacitat de càrrega de l'ús recreatiu de rius i rieres desenvolupat per un grup d’investigadors vinculats a l’Institut Català de Recerca de l’Aigua, amb seu a Girona, dirigits per Vicenç Acuña i Salazar, doctor en Biologia especialitzat en sistemes fluvials temporanis i en serveis ecosistèmics, i acompanyats per Josep Pueyo Ros, doctor en Geografia Humana, i Mira Petrovic, doctora en Ciències Químiques.

El 1r Premi de Recerca Guilleries (edició 2019) va ser per al projecte "Estudi de la comunitat de carnívors de les Guilleries: estat de les poblacions i factors que les influencien”, a càrrec d'investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Lleida i la Universitat Blanquerna, amb la col·laboració d'exestudiants del Grau de Biologia de la UVic-UCC i sota la direcció de Xavier Soler Muñoz, geògraf especialitzat en ordenació del territori i medi ambient.

Darrera actualització: 23.08.2022 | 09:02