El Centre d'informació de Sant Julià recull la distinció Biosphere 2023

Divendres, 1 de desembre de 2023 a les 08:00

Dijous 30 de nivembre de 2023, l'Ajuntament de l'Esquirol va acollir la Nit del Turisme, organitzada per Osona Turisme. Durant la nit es van lliurar diverses distincions a empreses, ajuntaments, equipaments, oficines de turisme, pit's i bons coneixedors de la Comarca d'Osona.  A la imatge, moment en què Montse Sanz, regidora de turisme i Roser Godayol, tècnica de turisme, van recollir la distinció de turisme sotenible Biosphere del centre d'informació de Sant Julià de Vilatorta, que l'ha rebut per vuitè any consecutiu. Si voleu saber què és la Distinció de Turisme Sostenible que el Centre d'informació de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona a Sant Julià de Vilatorta rep des del 2017, cliqueu aquí

L'acte presentat per Eva Torrents i amenitzat amb un toc d'humor de dos actors de l'Esquirol que satiritzaven el tipus de turistes que rebem a la comarca d'Osona, va comptar amb la benvinguda d'Àlex Montanyà, alcalde de l'Esquirol i diversos parlaments. El més detacat va ser el d'Albert Prado, conseller comarcal de Turisme. També van intervenir, la diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona, que per temes d'agenda no va poder assistir a l'acte, però va gravar un vídeo per felicitar a tots els distingits. 

La novetat la va protagonitzar Rupit, que va rebre un guardó especial, recollit per Anna Costa, tècnica de Turisme i Lourdes Marsal, regidora. Durant aquest 2023, Rupit ha estat guardonat per l'Organització Mundial del Turisme (OMT), com a un dels millors pobles turístics del món, un premi que reconeix internacionalment els municipis que són un bon exemple de turisme rural i sostenible, a més de premiar el compromís amb la innovació i l'enfocament en el desenvolupament del turisme en sintonia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS).

Aquesta distinció està impulsada per la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal d’Osona.  Enguany, entre els distingits es troben 6 noves empreses i ajuntaments, que passen a formar part de la família BIOSPHERE on ja s’hi troben allotjaments, museus, empreses d’activitats, comerços, oficines d’informació i ajuntaments compromesos amb la sostenibilitat. La diversitat de sectors que han obtingut aquest reconeixement subratlla la col·laboració i esforç conjunt de tot el teixit turístic local per construir un territori més sostenible.  

Els distingits amb el segell BIOSPHERE a Osona han destacat no tan sols per complir els requisits bàsics del projecte sinó per aplicar millores significatives i innovadores als seus establiments a favor de la sostenibilitat i contribuir a un millor posicionament d’Osona com a una destinació turística compromesa amb la preservació del medi ambient i la comunitat local, tots ells van ser distingits en el transcurs de la XIª Nit del Turisme d’Osona celebrada el passat 30 de novembre a L’Esquirol.

 Per a obtenir més informació sobre els establiments i entitats ja distingides amb el segell BIOSPHERE a Osona podeu trobar-los a l’apartat de sostenibilitat de la web d’Osona Turisme: enllaç 

Darrera actualització: 12.12.2023 | 10:46