El dijous 29 es va fer la presentació pública del projecte de Biblioteca Municipal a Sant Julià de Vilatorta

Diumenge, 2 de desembre de 2018 a les 10:00

El dijous 29 de novembre passat es va fer la presentació pública d'un projecte que ha de suposar un punt d'inflexió en la vida cultural i social del nostre municipi: la biblioteca municipal de Sant Julià de Vilatorta, que s'ubicarà a la 1a i 2a planta de l'Arca de Noè.

L'acte va  comptare amb la presència de Martí Pujol, vicepresident 3r de la Diputació de Barcelona, i Marta Cano, gerent del servei de biblioteques de Diputació, així com de la regidora d'Educació i Voluntariat, Cris Suñén, i de l'alcalde, Joan Carles Rodríguez.

L’alcalde va dir que aquest  projecte de futur ha de ser el punt aglutinador de la vida social i cultural de Sant Julià i de Vilalleons, i dinamitzar-la molt més. També va explicar que la biblioteca havia de ser punt de trobada de tots els estudiants del municipi, sobretot del col·legi El Roser, l’escola Bellpuig i de l’institut Les Margues, i seria un equipament clau per cohesionar el jovent del poble. Per la seva banda Martí Pujol va posar èmfasi en la importància que té dedicar esforços per tirar endavant projectes culturals que permetin donar vida als municipis, mentre que Cris Suñén destacava la importància de continuar fent créixer el projecte de formar nous lectors, fomentant la creació d’espais on els joves puguin iniciar-se en la lectura. Per la seva banda Marta Cano va presentar la futura biblioteca com un espai de dinamisme cultural viu i engrescador. El tècnic redactor del projecte, Oriol Cusidó, va ensenyar les imatges virtuals dels espais que ocuparà l’equipament i va donar detalls tècnics del projecte.

L’acte va comptar amb una bona participació de veïns interessats per conèixer de primera mà un projecte de futur que pot canviar la vida cultural poble entenent que la biblioteca és un protagonista important de la comunitat: un punt de trobada de diferents col·lectius i un centre neuràlgic de la vida cultural de la comunitat que aporta valors a la societat.

El Mapa de Lectura Pública de Catalunya estableix la possibilitat de crear biblioteques filials en els municipis d’entre 3.000 i 5.000 habitants. Sant Julià de Vilatorta rep actualment el servei bibliotecari a través del Bibliobús Guilleries amb una freqüència setmanal. La bona acollida del servei ha esperonat l’Ajuntament per un pas més enllà i crear una biblioteca municipal.

Darrera actualització: 06.12.2018 | 15:18