El grup de Cosidores Voluntàries deixa enrere dos mesos carregats d’activitat

Dilluns, 18 de maig de 2020 a les 13:00

Les treballadores voluntàries es van posar a fer mascaretes. Superada la fase més dura de la pandèmia i amb el material de protecció sanitària a l’abast de tothom, el grup de voluntàries de Sant Julià de Vilatorta posa fi a la seva activitat tot i que el grup continuarà actiu, disposat a donar un cop de mà si en algun moment torna a ser necessari. Han estat dos mesos de feina intensa i totalment desinteressada on un grup de voluntàries del poble ha donat una lliçó de solidaritat i de compromís amb les necessitats del municipi. Podeu veure el video d'homenatge a les voluntàries en l'enllaç adjunt.

Els primers dies de la pandèmia, van estar marcats per l'escassetat de material de protecció. Els sanitaris que lluitaven contra el Covid-19, des de primera línia, no disposaven de l'equip de protecció necessari per no posar en perill la seva salut i evidentment tampoc hi havia material suficient per garantir la seguretat d’aquells treballadors essencials que es trobaven permanentment exposats fent tasques d'atenció al públic.

Amb l’objectiu d'intentar dotar d’una mínima protecció als treballadors més exposats, un grup de voluntàries del nostre municipi es va posar a fabricar mascaretes casolanes inicialment destinades a protegir els comerciants del nostre poble que estreben treballant per tal de garantir els subministraments bàsics. El bon ritme de treball de les voluntàries de Sant Julià va fer possible que es poguessin oferir mascaretes de tela a la gent gran del municipi i posteriorment se’n van poder oferir a tothom qui en necessites. Durant aquestes primeres setmanes de treball també es va col·laborar amb un grup de voluntàries de Vic que cosia mascaretes, bates i gorros destinades a personal sanitari a més de col·laborar amb el grup de Folgueroles cosint bates de plàstic per ús hospitalari.

 

Darrera actualització: 19.05.2020 | 11:12