Evolució de l’epidèmia de covid-19 a Sant Julià de Vilatorta

Dimecres, 7 de juliol de 2021 a les 12:00

Com hem anat fent periòdicament, us informem de l’evolució de l’epidèmia de covid-19 segons les dades de persones ateses al consultori de Sant Julià de Vilatorta.

El resum del mes de juny és el següent:

 

 

PROVES FETES

AL CONSULTORI

(PCR I TAR)

PERSONES AMB COVID-19

(PROVA POSITIVA)

INFANTS (<15 ANYS)

ADULTS

JUNY

40

0

5

Totes les persones detectades amb malaltia han estat menors de 25 anys i han estat diagnosticats en els darrers dies del mes (portàvem la resta del mes sense cap cas). S’han estudiat un total de 4 grups de convivents per estudi de contactes. Cal afegir 6 nous casos, en principi lleus, en la primera setmana de juliol (aquests ja entre 15 i 75 anys i alguns en persones correctament vacunades o que ja havien passat la malaltia).

No ha estat necessari confinar cap  grup-classe de les escoles del poble.

Sense la vostra sincera col·laboració no ho podem pas fer!. Cal assegurar que es fa bé l’aïllament de 10 dies que us demanem (tant als casos com als contactes)

Seguim la vacunació. En aquets moments ja tenim vacunats amb almenys una dosi, a tots els majors de 40 anys.

Paral·lelament s’està acabant de vacunar al Sucre, a Vic, a les persones de 60 a 69 anys. La citació d’aquestes persones no depèn del nostre consultori i es fa telemàticament.

D’altra banda, algunes persones amb certes malalties de control hospitalari són citades pel propi hospital.

Lamentem no poder-vos concretar millor el ritme de vacunació perquè depenem de les dosis que ens arriben setmanalment (i que no coneixem amb antelació) i perquè no controlem tot el procés de vacunació (no intervenim en la vacunació que es fa al Sucre, a Vic).

Malgrat la bona evolució de la pandèmia, i el relaxament de mesures de confinament i d’horaris comercials, en els darrers dies ens trobem en un nou brot que, per ara, afecta bàsicament a gent jove i de forma lleu. És previsible que seguirem convivint amb el virus i segueixen vigents algunes recomanacions importants:

  • Seguiu les indicacions de les autoritats sanitàries
  • Eviteu les aglomeracions i si us hi trobeu, useu la mascareta.
  • Gaudiu de l’aire lliure i ventileu sovint els interiors
  • Renteu-vos les mans (amb aigua i sabó) sovint.
  • Si teniu qualsevol molèstia (especialment tos, malestar general, febreta o febre), o heu tingut contacte proper amb persones afectades per la malaltia, no dubteu a consultar-nos.
  • Feu cas de les indicacions d’aïllament o quarantena que us fem des del consultori o des de salut pública.

El consultori de Sant Julià de Vilatorta segueix obert per atendre-us per qualsevol problema de salut. Per evitar aglomeracions us demanem que abans de venir ens truqueu. Quan vingueu a vacunar-vos eviteu formar grups, manteniu les distàncies segons us indiquem, en benefici de tots/es.

Aprofitem per donar-vos les gràcies per la vostra comprensió i col·laboració.

Noticia redactada pel consultori local.

Darrera actualització: 08.07.2021 | 13:32