Evolució de l’epidèmia de covid-19 a Sant Julià de Vilatorta

Dijous, 1 d'abril de 2021 a les 07:00

Com hem anat fent periòdicament, us informem de l’evolució de l’epidèmia de covid-19 segons les dades de persones ateses al consultori de Sant Julià de Vilatorta.

El resum del mes de març és el següent:

 

PROVES FETES

AL CONSULTORI

(PCR I TAR)

PERSONES AMB COVID-19

(PROVA POSITIVA)

INFANTS (<15 ANYS)

ADULTS

MARÇ

117

1

21

S’han estudiat un total de 13 grups de convivents per estudi de contactes.

Ha estat necessari confinar 1  grup-classe de les escoles del poble.

Es molt important (la única eina sanitària de que disposem ara, apart de la vacuna) identificar aviat les persones afectades i els seus contactes estrets, fer les proves pertinents i complir els períodes de quarantena/aïllament necessaris. És molt important entendre que si algú està en contacte estret amb una persona malalta, ha de fer 10 dies de quarantena (aïllament) encara que es trobi bé: aquests 10 dies són els del període d’incubació de la malaltia (podem ja tenir el virus al nostre cos i podríem contagiar, però encara no han aparegut els símptomes de la malaltia).

Sense la vostra sincera col·laboració no ho podem pas fer!

Seguim la vacunació. Ens han arribat més dosis de les previstes i la propera setmana comptem acabar de vacunar els majors de 80 anys (primera dosi).

Paral·lelament s’està citant a vacunar-se al Sucre, a Vic, a persones entres 60 i 65 anys. Si rebeu la citació, aneu-hi. Sols caldria que ens consultéssiu en cas de patir alguna malaltia que afavoreixi la hipercoagulació de la sang. La citació d’aquestes persones es fa per sms i no depèn del nostre consultori. D’altra banda, algunes persones amb certes malalties de control hospitalari són citades pel propi hospital.

Us recordem, com en altres ocasions, algunes recomanacions importants:

  • Seguiu les indicacions de les autoritats sanitàries
  • Eviteu les aglomeracions
  • Gaudiu de l’aire lliure i ventileu sovint els interiors
  • Renteu-vos les mans (amb aigua i sabó) sovint.
  • Si teniu qualsevol molèstia (especialment tos, malestar general, febreta o febre), o heu tingut contacte proper amb persones afectades per la malaltia, no dubteu a consultar-nos.

El consultori de Sant Julià de Vilatorta, i els seus professionals, segueix obert per atendre-us per qualsevol problema de salut. Per evitar aglomeracions us demanem que abans de venir ens truqueu. Quan vingueu a vacunar-vos eviteu formar grups, manteniu les distàncies segons us indiquem, en benefici de tots/es.

Aprofitem per donar-vos les gràcies per la vostra comprensió i col·laboració.

Noticia redactada pel consultori local.

Darrera actualització: 01.04.2021 | 14:13