Fira Guilleries es reinventa aquest 2020 a causa de la pandèmia

Diumenge, 4 d'octubre de 2020 a les 07:55

Sant Julià de Vilatorta participa a la 5ª edició que esdevindrà una Jornada de portes obertes a les Guilleries. Durant la setmana del 5 al 12 d’octubre s’organitzaran diferents activitats per conèixer les Guilleries. A Sant Julià de Vilatorta es distribuiràn diversos codis QR que marcaran la ruta de Puigsec, la ruta de l'Aeròdrom i la ruta Modernista, Noucentista i de Miquel Pallàs. Aquestes dues últimes també es faran guiades el dissabte 10. Inscripcions anticipades a sjv.visita@vilatorta.cat

El cap de setmana del 10 i 11 d’octubre a Sant Hilari Sacalm s’havia de celebrar Fira Guilleries, un esdeveniment que es va organitzar per primer cop el 2016 i que té l’objectiu principal de posar en valor aquest territori i donar a conèixer l’entorn, els productes locals, la gastronomia, la cultura i les tradicions de la zona.

Degut a la situació sanitària que s’està vivint al país i tenint en compte que s’han d’evitar les concentracions i l’activitat social, l’Ajuntament de Sant Hilari, ha decidit reinventar-se i adaptar un nou format per aquesta edició, que s’adeqüi a la situació actual.

Del 5 al 12 d’octubre, se celebrarà una Jornada de portes obertes a les Guilleries en la que s’oferirà a tots els visitants i habitants del municipi la possibilitat de conèixer aquest territori encara poc conegut i gaudir del seu entorn, dels seus productes, la magnífica gastronomia, i les seves entranyables tradicions, etc., d’una forma diferent. Com cada any, per organitzar aquestes jornades, també es comptarà amb la participació dels altres municipis de les Guilleries com Osor, Espinelves, Susqueda, Vilanova de Sau, Sant Sadurní d’Osormort, Viladrau, la Cellera de Ter i Sant Julià de Vilatorta.

Des de l’oficina de turisme de Sant Hilari s’estan preparant diverses activitats, sempre pendents de l’evolució de la pandèmia, que donaran a conèixer tot allò que forma part de les Guilleries, com per exemple, rutes guiades amb grups reduïts pels boscos de les Guilleries amb esmorzar de productes locals, visites al Museu Guilleries per conèixer la fauna i la flora de la zona, menús gastronòmics de plats típics i productes locals de les Guilleries a diferents restaurants, activitats lúdiques per donar a conèixer el territori, entre d’altres.

Per altra banda, Sant Hilari de Sacalm està treballant en la confecció de dues rutes noves al municipi: una ruta BTT que unirà els diferents pobles de les Guilleries i una altra per descobrir nous racons de la capital de les Guilleries.

Darrera actualització: 05.10.2020 | 09:31